Mam zamrożony chmiel w zamrażalce i chce go użyć w sobote do warzenia. Czy go wcześniej rozmrozić czy taki zamrożony użyć?
Zamrożony chmiel.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika plpaw Wyświetlenie odpowiedziMam szyszki i nie są w postacji zmrożonej bryły."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika corwin Wyświetlenie odpowiedziJeśli brzeczka ma 100 st C i objętość ok. 20-22 litrów to wrzucenie nawet i 100 g zamrożonego chmielu nie wypłynie praktycznie wogóle na temperaturę gotowania...
Kuba
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika plpaw Wyświetlenie odpowiedziNie chodzi mi o temperature ale czy nie ma to wpływu na chmielenie, na alfa-kwasy itp.
Ja bym nie rozmrażał
pozdr
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pako1 Wyświetlenie odpowiedziChyba ma wpływ. Po prostu będzie ich więcej ,bo nie zdążą się ulotnić podczas rozmrażania.
Ja bym nie rozmrażał
W odróżnieniu od olejków eterycznych.
Te ostatnie i tak zdążą w wiekszości wydestylować z parą wodną bez względu na ich stan początkowy.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
Comment