Witam, na stronie BA chwali się swieżymi słodami oraz tym, że w opisie jest zawarta podstawowa specyfikacja. Fajnie, tylko, że swieży pilzneński bez rabatu kosztuje 6zł za kg!
Świeże słody w BA, ale za ile...
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
ja widzę, że 5,56 zł/kgMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar Wyświetlenie odpowiedziWitam, na stronie BA chwali się swieżymi słodami oraz tym, że w opisie jest zawarta podstawowa specyfikacja. Fajnie, tylko, że swieży pilzneński bez rabatu kosztuje 6zł za kg!
A dołączanie specyfikacji się im bardzo chwali. Piwowarzy od dawna na to oczekiwali.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA obiło Ci się może o uszy, co się dzieje z kursem polskiej waluty?
A dołączanie specyfikacji się im bardzo chwali. Piwowarzy od dawna na to oczekiwali.Ostatnia zmiana dokonana przez kolomar; 2009-02-04, 16:57.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar Wyświetlenie odpowiedziChyba czas na słody z polskich słodowni, które są dużo tańsze a jakościowo nie takie złe.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
My Optimę mieliśmy dwa razy, pierwszy i ostatni.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo nie wiem. Teraz jade na strzegomskim i chyba był to pierwszy i ostatni zakup.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolomar Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie czytałem o Twoim rozczarowaniu i bardzo mnie to intryguje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMnie też intryguje, bo jestem z tych słodów zadowolona. No, pomijając 2007 rok - fatalna wydajność. Z 2008 są ok.
Z 3,3kg weyermanowskiego słodu spokojnie wychodziło 20l 12 Blg, a teraz raptem 10Blg. Za pierwszym razem myślałem, że coś źle się zatarło, ale to już drugi raz.
No i ten brak przełomu brzeczki. Sama o nim pisałaś.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo nie wiem. Teraz jade na strzegomskim i chyba był to pierwszy i ostatni zakup."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Od kiedy wiem jak wygląda przełom, to mam praktycznie za każdym razem, czy to na strzegomskim, czy na weyermanna...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo i ten brak przełomu brzeczki. Sama o nim pisałaś.
Comment
-
-
co do słodu to ja używałem tego z BA i strzegomskiego i wydajnośc zawsze mi kiepska wychodziła. Przyznam szczeze że mało się staram aby była the best bo moim zdaniem nie o to tu chodzi, ale jeżeli z 5 kg slodu mam 22L 15blg to chyba nie najgorzej zwazywszy, że jest to słód śrutowany ok 9 miesiesy temu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziJak warzylem na slodzie z BalticMaltu bylem bardzo zadowolony. Slod byl bardzo dobrej jakosci. No ale ta slodownia jest daleko na polnocy
Natomiast słód Weyermanna jest bardzo czysty. Bogutyn.... już od pewnego czasu nie prowadzi sprzedaży słodu, a posiadali go chyba z Baltic Maltu.
Comment
-
Comment