Potrzebuję kupić drożdże piwne. Gdzie takie sprzedają w Trójmieście? Będę bardzo wdzięczny za wskazówki
Gdzie sprzedają drożdże w 3mieście ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DobrePiwa Wyświetlenie odpowiedziPotrzebuję kupić drożdże piwne. Gdzie takie sprzedają w Trójmieście? Będę bardzo wdzięczny za wskazówki
Jak dziś zamówisz, to powinieneś do piątku je dostać. Napisz w uwagach, że zależy ci na czasie.
-
-
A co to znaczy, że "dziś powinny"? Czyli kiedy je wrzuciłeś?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA co to znaczy, że "dziś powinny"? Czyli kiedy je wrzuciłeś?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziIdź do Obi i kup puchę brew-kita. Będziesz miał drożdże
Comment
-
-
Oj, 48 godzin to już niedobrze. Jak do rana nie ruszy, leć po puchę. Chyba, że się okaże rano, że lenie w końcu się zabrały do roboty
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOj, 48 godzin to już niedobrze. Jak do rana nie ruszy, leć po puchę. Chyba, że się okaże rano, że lenie w końcu się zabrały do roboty
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DobrePiwa Wyświetlenie odpowiedziZależy mi na czasie. Otóż wsypałem przeterminowane drożdże, które powinny dziś zacząć pracować, a nie zaczęły. Muszę jakby posłać posiłki na front.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Zależy co to za drożdże i jak przechowywane. Ja dawałem Safale S-04 14 miesięcy po terminie, ale tak ze 20 spędziły w mojej lodówce, a to robi różnicę.
Comment
-
-
Dziękuję za bardzo cenne uwagi. Miałbym jeszcze pytanie. Wiadomo, że drożdże się rozmnażają. Stąd mniemam, że z jednej paczki drożdży, takiej 1-razowej porcji, można chyba utworzyć 2 porcje?
Jedna porcja jest mi potrzebna teraz, a druga za tydzień.
Będę wdzięczny za rady.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
Last edited by GaGacek; 2009-03-18, 10:18.[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor
Comment
-
Comment