Drożdże piwne

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • oryks
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.01
    • 297

    #91
    Dzięki Czes,

    spis treści już podałeś. Mam nadzieję, że będzie więcej.
    Sprzęt właściwe niewyszukany. Opowiedz jeszcze trochę o tym jak to robić.

    Pozdrawiam

    Comment

    • Czes
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.06
      • 752

      #92
      Jeżeli znasz angielski to uzyskasz potrzebne informacje np. pod adresem www.realbeer.com/spencer/yeast-culturing.html
      O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

      Comment

      • oryks
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.01
        • 297

        #93
        Dzieki,
        wgląda, że nie taki diabeł straszny.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Eichhorn, Kellerbier
          darekd
          Browar spod Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii.

          https://brauerei-eichhorn.de/

          5% alk.

          Aromat - wyraźne drożdże z łagodnymi owocami, trochę słodu, przez chwilę leciutkie muśnięcie kwiatowego chmielu
          Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się duże...
          2024-09-01, 22:47
        • Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 17:13
        • Orzech1988
          X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
          Orzech1988
          Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

          Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
          2019-01-13, 21:23
        • Daray
          Brak wyraźniej fermentacji po 48h
          Daray
          Dzień dobry,

          W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

          Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
          2023-03-13, 20:01
        • dadek
          Bakov 4, Bakovský pivovar
          dadek
          Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
          2023-06-30, 00:55
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...