Witam!
Tego lata nasza wieś zamierza zorganizować "Dni Gorzelni" (hehe tak się nazywa wieś), imprezka typowo rekreacyjna (zespół, grill, zabawy itp).
Ponieważ moja żona jest sołtysem, chcemy mieć swój wkład - uwarzenie i poczęstowanie ludzi piwkiem domowym.
Spodziewana frekwencja: ok 100 osób może się przewinąć, większość pełnoletnia.
Na oko licząc potrzebne będzie 200-300 litrów piwka.
Sprzętowo jestem przygotowany, doświadczenie na razie nie duże ale zamierzam to nadrobić.
Prośba: proszę o dwa-trzy sprawdzone przepisy na piwko górnej fermentacji, które może posmakować "ogółowi", i nie ukrywam ekonomiczne, najlepiej coby nie musiało długo leżakować.
Zacierać i gotować mogę nastawy 40 litrowe.
Pozdrawiam
Tego lata nasza wieś zamierza zorganizować "Dni Gorzelni" (hehe tak się nazywa wieś), imprezka typowo rekreacyjna (zespół, grill, zabawy itp).
Ponieważ moja żona jest sołtysem, chcemy mieć swój wkład - uwarzenie i poczęstowanie ludzi piwkiem domowym.
Spodziewana frekwencja: ok 100 osób może się przewinąć, większość pełnoletnia.
Na oko licząc potrzebne będzie 200-300 litrów piwka.
Sprzętowo jestem przygotowany, doświadczenie na razie nie duże ale zamierzam to nadrobić.
Prośba: proszę o dwa-trzy sprawdzone przepisy na piwko górnej fermentacji, które może posmakować "ogółowi", i nie ukrywam ekonomiczne, najlepiej coby nie musiało długo leżakować.
Zacierać i gotować mogę nastawy 40 litrowe.
Pozdrawiam
Comment