Witam ,proszę Was o pomoc w sprawie receptur na ale i alt z niechmielonych ekstraktów i opinie na temat jakości takich piw.Dotychczas uważyłem 20 piw ze słodów i mimo małego doświadczenia jestem raczej zadowolony z wyników, ale ważenie ze słodów to cały dzień zabawy a obecnie brak mi czasu i myślę o pominięciu śrutowania,zacierania,wysładzania itd.Zakupiłem ekstrakty Weyermanna Bavarian Dunkel, Vienna Red i Munisch Amber,chmiele Marynka,Lubelski,East Kent Golding,Brewers Gold, drozdze S 05 , Wzeast German Ale i chciałbym zrobic z tego dobre Pale Ale i Alta?
Co Wy na to?
Prosze o propoyzcje receptur i podzielenie si Waszymi doswiadczeniami
pozdrawiam karol
Co Wy na to?
Prosze o propoyzcje receptur i podzielenie si Waszymi doswiadczeniami
pozdrawiam karol
Comment