Filtracja w warunkach domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • midos
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.03
    • 17

    Filtracja w warunkach domowych

    Witam

    W związku z zapytaniem handlowym o perlit filtracyjny jakie ostatio otrzymałem od piwowara-hobbysty chciałbym zadać pytanie:

    Czy jest popularne przeprowadzanie filtracji piwa w warunkach domowych?

    Pytanie pomocnicze: Czy jest ktoś zainteresowany filtracją piwa przy pomocy perlitu ( zamiennik dla ziemi okrzemkowej)?

    Jeśli TAK to proszę o kontakt. Reprezentuje producenta peritu i zastanawiam się czy nie zaoferować naszych produktów również dla domowych piwowarów.

    Z góry dziękuje za sugestie.
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Filtracja to kastracja
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • midos
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.03
      • 17

      #3
      To ciekawe dlaczego 99,9 % piw jest filtrowana?

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Domowych piw nie filtrujemy. Na piwo.org jest kolega bnp, który filtruje, może będzie zainteresowany.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8115

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika midos Wyświetlenie odpowiedzi
          To ciekawe dlaczego 99,9 % piw jest filtrowana?
          Wymogi handlu.Takie czasy,ze co mętne to zepsute.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

          Comment

          • midos
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.03
            • 17

            #6
            haha, świat jest mały bo akurat kolega bnp do mnie napisał. Przynajmniej wiem, że to temat niszowy w domowym browarnictwie.

            Comment

            • Seta
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 6964

              #7
              Mocno niszowy. Większość z nas uważa, że piwo niefiltrowane jest po prostu lepsze.

              Comment

              • midos
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2005.03
                • 17

                #8
                Ku mojemu szczęsciu !!!

                Comment

                • Infam
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.05
                  • 715

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                  Mocno niszowy. Większość z nas uważa, że piwo niefiltrowane jest po prostu lepsze.
                  Winszuję, tym sposobem uzyskasz piwka do degustacji. Bnp zapewne prześle.
                  @Midos, chyba nie znajdziesz u nas rynku
                  "Dużo to nie znaczy Dobrze
                  Dobrze znaczy dużo"

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X