Do zestawu CP "6 zbóż" redakcja zaleca drożdże T-58. Chciałbym bardzo poznać motywację, czemu akurat te? Zrobiłem to piwko właśnie z tymi drożdżami no i te wszystkie korzenno-pieprzowe smaki od drożdży wg mnie pasują tam jak pięść do nosa. Czy autorzy zestawu zechcieliby objaśnić mnie, co chcieli osiągnąć? Bo może coś źle robię (temp. fermentacji burzliwej/cichej/leżakowania), a sam zamysł był szlachetny?
Tytułem uzupełnienia, zrobię to piwo jeszcze raz (jak tylko do mnie przyjdzie) na płynnych Koelschach albo German Ale dla porównania, ale i tak chciałbym poznać motywację takiego a nie innego zalecenia...
Tytułem uzupełnienia, zrobię to piwo jeszcze raz (jak tylko do mnie przyjdzie) na płynnych Koelschach albo German Ale dla porównania, ale i tak chciałbym poznać motywację takiego a nie innego zalecenia...
Comment