Woda

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Powinno wystarczyć oznaczenie zawartości jonów wapnia, magnezu, chlorków i siarczanów oraz węglanów. W firmie świadczącej usługi laboratoryjne to koszt ok 120 zł netto.

Comment

Related Topics

Collapse

• Grbuy
      Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
      Grbuy
      Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
      2023-11-30, 20:57
    • Javox
      Carlsberg Sverige, Millennium
      Javox
      To tzw piwo nie nadaje się do picia.
      Alko 5% - zero pełni, zero smaku, zero czegokolwiek.
      Popłuczyny z tanka...
      Nowoczesna puszka oznacza nowoczesny płyn czyli woda z homeopatyczną zawartością piwa....
      2024-07-01, 15:47
    • dadek
      Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
      dadek
      Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
      2023-08-23, 00:48
    • bastion
      Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
      bastion
      Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
      Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
      Kilkanaście kilometrów...
      2021-04-21, 21:23
    • dadek
      Chorwacja, Solin, ul. don Frane Bulića 4, Brew My Beer
      dadek
      O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
      Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
      2021-10-28, 02:02
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...