Jaka wydajność, ile ekstraktu?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marwis
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 36

    #1

    Jaka wydajność, ile ekstraktu?

    Witam.
    To moje pierwsze pytanie, mam nadzieje ze w dobrym miejscu.
    Zamowilem zestaw startowy Puchmistrz Pro z CP z puchą http://www.browar.biz/sklep.php?ids=4&id=503.
    Jednak w opisie podane jest ze zawartosc puszki wystarcza na 12 litrow. Wiec jak to jest, z tej puchy tylko na 12L, czy mozna dodac ekstrakt niechmielony na wieksza objetosc?
    Jesli mozna to ile ekstraktu, 1,2kg (czytalem ze tyle ktos dodawal) czy 1,7kg (chyba tyle odpowiada 1kg cukru)?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10798

    #2
    zobacz tabelkę http://www.wes.com.pl/index.php?p=3&...=pk&&m=3&&md=3
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Marwis
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.10
      • 36

      #3
      No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10798

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marwis
        No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce
        Czytałeś trochę o warzeniu piwa ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3491

          #5
          Walnę of topa...
          Może by Artek zrobił przekierowanie przy rejestracji na stronę kołyski i aby nikt nie mógł nic napisać w dziale Browarnictwo amatorskie jak nie "zakliknie" że zapoznał się z tym co Seta zebrał. Zazdroszczę Tobie i Wojtkowi i Secie konsekwencji w niesieniu kaganka
          Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2010-10-08, 07:45.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10798

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marwis
            No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • Grbuy
              Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
              Grbuy
              Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
              2023-11-30, 20:57
            • darekd
              Knoblach, Frank Hopfen Pils
              darekd
              Browar z okolic Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii. Piwo z tego browaru często dostępne jest we wrocławskim lokalu FAM i uwarzone jest na nasz rynek.
              Stąd na ecie jest logo lokalu oraz browaru Moon Lark (nie wiem jaka jest rola tego browaru przy warzeniu, bo w swoich mediach ledwo się...
              2024-05-23, 22:11
            • dadek
              Vojkovice 252, Pivovar Koníček
              dadek
              Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
              2023-11-22, 05:14
            • Axl2
              Słodkie piwo z ekstraktu
              Axl2
              Witam wszystkich,

              Trochę głupio się przyznać ale od kilku lat robię piwo z brewkitu i w końcu pomyślałem żeby spróbować z ekstraktem + chmiel. Chciałbym zrobić słodkie piwo w stylu Raciborskiego, Łomży czy też Krajan Irlandzkie ciemne. Czy jesteście w stanie pomóc w doborze...
              2023-11-12, 21:50
            • bartek90
              Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
              bartek90
              Cześć wszystkim,
              jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
              Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
              2020-05-14, 12:41
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...