Jaka wydajność, ile ekstraktu?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marwis
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.10
    • 36

    Jaka wydajność, ile ekstraktu?

    Witam.
    To moje pierwsze pytanie, mam nadzieje ze w dobrym miejscu.
    Zamowilem zestaw startowy Puchmistrz Pro z CP z puchą http://www.browar.biz/sklep.php?ids=4&id=503.
    Jednak w opisie podane jest ze zawartosc puszki wystarcza na 12 litrow. Wiec jak to jest, z tej puchy tylko na 12L, czy mozna dodac ekstrakt niechmielony na wieksza objetosc?
    Jesli mozna to ile ekstraktu, 1,2kg (czytalem ze tyle ktos dodawal) czy 1,7kg (chyba tyle odpowiada 1kg cukru)?
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10782

    #2
    zobacz tabelkę http://www.wes.com.pl/index.php?p=3&...=pk&&m=3&&md=3
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Marwis
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.10
      • 36

      #3
      No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marwis Wyświetlenie odpowiedzi
        No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce
        Czytałeś trochę o warzeniu piwa ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #5
          Walnę of topa...
          Może by Artek zrobił przekierowanie przy rejestracji na stronę kołyski i aby nikt nie mógł nic napisać w dziale Browarnictwo amatorskie jak nie "zakliknie" że zapoznał się z tym co Seta zebrał. Zazdroszczę Tobie i Wojtkowi i Secie konsekwencji w niesieniu kaganka
          Last edited by fidoangel; 2010-10-08, 07:45.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marwis Wyświetlenie odpowiedzi
            No tak przypuszczałem ze do wiekszej objetosci potrzeba wiecej ekstraktu, ale nie za bardzo wiem jaka informacje niosa stopnie blg w brzeczce
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            Przetwarzanie...
            X