Witam
Mam taką sytuację:
Uwarzyłem lagerka ale zapomniałem o aktywacji drożdży płynnych, a nie miałem pod ręką innych.
Stwierdziłem, że najbezpieczniej będzie przechować brzeczkę, korzystając z warunków pogodowych, na zewnątrz - temp. -3 - 0 st.C .
Wystawiłem na zewnątrz zaraz po schłodzeniu. Było to 3 dni temu.
Teraz mam już aktywne drożdże i powstaje pytanie:
- Czy jakieś skutki uboczne mogą być w związku z zamrożeniem brzeczki ?
- Czy przed zadaniem drożdżami (po rozmrożeniu) powinienem przegotować brzeczkę ?
Może macie jakieś sugestie albo własne doświadczenia tego typu?
Pozdr
Sebox
Mam taką sytuację:
Uwarzyłem lagerka ale zapomniałem o aktywacji drożdży płynnych, a nie miałem pod ręką innych.
Stwierdziłem, że najbezpieczniej będzie przechować brzeczkę, korzystając z warunków pogodowych, na zewnątrz - temp. -3 - 0 st.C .
Wystawiłem na zewnątrz zaraz po schłodzeniu. Było to 3 dni temu.
Teraz mam już aktywne drożdże i powstaje pytanie:
- Czy jakieś skutki uboczne mogą być w związku z zamrożeniem brzeczki ?
- Czy przed zadaniem drożdżami (po rozmrożeniu) powinienem przegotować brzeczkę ?
Może macie jakieś sugestie albo własne doświadczenia tego typu?
Pozdr
Sebox
Comment