Kupiłem zestaw surowców do Portera:
- słód pilzneński Weyermann 3,6 kg (śrutowany),
- słód karmelowy ciemny 0,2 kg (śrutowany),
- słód barwiący 0,2 kg (śrutowany),
- chmiel goryczkowy Marynka 25 g (granulat),
- chmiel aromatyczny Lubelski 25 g (granulat),
- drożdże Safale S-04 11,5g,
Jednak rozmyśliłem się i chciałbym zrobić na jego bazie jasne piwo. Czy możecie coś doradzić co usunąć lub co dokupić aby coś z tego wyszło ?
Chciałbym osiągnąć jasne piwo o przeważającym słodowym smaku z umiarkowanym nachmieleniem.
- słód pilzneński Weyermann 3,6 kg (śrutowany),
- słód karmelowy ciemny 0,2 kg (śrutowany),
- słód barwiący 0,2 kg (śrutowany),
- chmiel goryczkowy Marynka 25 g (granulat),
- chmiel aromatyczny Lubelski 25 g (granulat),
- drożdże Safale S-04 11,5g,
Jednak rozmyśliłem się i chciałbym zrobić na jego bazie jasne piwo. Czy możecie coś doradzić co usunąć lub co dokupić aby coś z tego wyszło ?
Chciałbym osiągnąć jasne piwo o przeważającym słodowym smaku z umiarkowanym nachmieleniem.
Comment