Witam
To mój pierwszy post tutaj. Przed chwilą uwarzyłem warkę (właśnie się chłodzi), byłem pewien, że mam drożdże, a tu lipa. Zginęły. Mam tylko do dyspozycji drożdże piekarnicze, a rano wyjeżdżam. Znajomego piwowara w okolicy też nie ma, bo mieszkam na głębokiej wsi.
Na szczęście piwo miało być górnej fermentacji, więc co powiecie jak wrzucę te drożdże piekarnicze? Czy w ogóle warto się w to bawić, czy brzeczka do wylania? Ile tych drożdży dodać? Kiedyś czytałem jakiś śmieszny przepis na piwo z drożdżami do placka, ale teraz nie mogę znaleźć.
To mój pierwszy post tutaj. Przed chwilą uwarzyłem warkę (właśnie się chłodzi), byłem pewien, że mam drożdże, a tu lipa. Zginęły. Mam tylko do dyspozycji drożdże piekarnicze, a rano wyjeżdżam. Znajomego piwowara w okolicy też nie ma, bo mieszkam na głębokiej wsi.
Na szczęście piwo miało być górnej fermentacji, więc co powiecie jak wrzucę te drożdże piekarnicze? Czy w ogóle warto się w to bawić, czy brzeczka do wylania? Ile tych drożdży dodać? Kiedyś czytałem jakiś śmieszny przepis na piwo z drożdżami do placka, ale teraz nie mogę znaleźć.
Comment