Witam!
Jestem nowy i jest to mój pierwszy post, zatem zacznę od przedstawienia się - nazywam się Tomasz Furca. Swoją przygodę z warzeniem rozpocząłem dość niedawno, bo 5 miesięcy temu . Udało mi się w tym czasie zważyć piwo Lager jak i stout. Dotychczas do fermentacji piwa używałem cukru, a chciałbym spróbować z ekstraktem słodowym.
Mam do zrobienia w domu brewkit coopersa - pilsener. Ekstrakt słodowy, który znalazłem w internecie firmy WES "Ekstrakt słodowy jasny 1,2" będzie dobrym wyborem? Czy może warto dopłacić 8 zł i zakupić "Ekstrakt słodowy jasny 1,7"? Kolejna sprawą będzie butelkowanie, jakiego surowca użyć podczas rozlewania piwa do butelek?
Pozdrawiam
Jestem nowy i jest to mój pierwszy post, zatem zacznę od przedstawienia się - nazywam się Tomasz Furca. Swoją przygodę z warzeniem rozpocząłem dość niedawno, bo 5 miesięcy temu . Udało mi się w tym czasie zważyć piwo Lager jak i stout. Dotychczas do fermentacji piwa używałem cukru, a chciałbym spróbować z ekstraktem słodowym.
Mam do zrobienia w domu brewkit coopersa - pilsener. Ekstrakt słodowy, który znalazłem w internecie firmy WES "Ekstrakt słodowy jasny 1,2" będzie dobrym wyborem? Czy może warto dopłacić 8 zł i zakupić "Ekstrakt słodowy jasny 1,7"? Kolejna sprawą będzie butelkowanie, jakiego surowca użyć podczas rozlewania piwa do butelek?
Pozdrawiam
Comment