Dzięki za odpowiedzi i pomoc!
Nie pozostało mi nic innego jak zacząć produkcję.
Jeśli mielibyście ochotę,to odpowiedzcie mi na jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie;
Jak to jest,że jednym sposobem fermentacja ma przebiegać w szczelnie zamkniętym pojemniku z rurką po to aby nie zakazić piwa drobnoustrojami czy pleśniami itp.z powietrza a w innym przypadku fermentator może być niedomknięty?Czyli 2 fermentacje.
Wiem też,że robi sie piwo w otwartych kadziach.To jak to jest?
Pzdr.
Nie pozostało mi nic innego jak zacząć produkcję.
Jeśli mielibyście ochotę,to odpowiedzcie mi na jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie;
Jak to jest,że jednym sposobem fermentacja ma przebiegać w szczelnie zamkniętym pojemniku z rurką po to aby nie zakazić piwa drobnoustrojami czy pleśniami itp.z powietrza a w innym przypadku fermentator może być niedomknięty?Czyli 2 fermentacje.
Wiem też,że robi sie piwo w otwartych kadziach.To jak to jest?
Pzdr.
Comment