czy ktoś się z Was orientuje czy w Poznaniu istnieje miejsce gdzie można kupić drożdże piwowarskie (dolnej fermentacji)?? Czy w ogóle takie miejsce istnieje?
Drożdże Poznań
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MatPozMar Wyświetlenie odpowiedziczy ktoś się z Was orientuje czy w Poznaniu istnieje miejsce gdzie można kupić drożdże piwowarskie (dolnej fermentacji)?? Czy w ogóle takie miejsce istnieje?Mniej książków więcej piwa
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie mam pojęcia, czy w barze Lecha przy browarze sprzedają niefiltra, ale nie sądzę, żeby te drożdże były jakieś znacząco złe.
Zawsze można się przejść do Brovari i pogadać z piwowarem, może Ci chlupnie łychę drożdży do słoikaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziAle jakbym zamiast Lecha polecił Brovarię, to już byście się w pas kłaniali? To jest własnie sekciarstwo
Nie mam pojęcia, czy w barze Lecha przy browarze sprzedają niefiltra, ale nie sądzę, żeby te drożdże były jakieś znacząco złe.
Nie wiem co masz na myśli pisząc "bar Lecha" ale jeśli chodzi Ci o wyszynk przy browarze to nie wiem jak teraz ale kilka lat temu gdy moja żona miała zajęcia w browarze w ramach technologii prod. na politechnice to nie mieli nawet Pilsa z beczki tylko Lech Premium. Więc nie liczyłbym na to że jakiekolwiek nietypowe atrakcje tam serwują.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziZawsze można się przejść do Brovari i pogadać z piwowarem, może Ci chlupnie łychę drożdży do słoika
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziNie wiem co masz na myśli pisząc "bar Lecha" ale jeśli chodzi Ci o wyszynk przy browarze to nie wiem jak teraz ale kilka lat temu gdy moja żona miała zajęcia w browarze w ramach technologii prod. na politechnice to nie mieli nawet Pilsa z beczki tylko Lech Premium. Więc nie liczyłbym na to że jakiekolwiek nietypowe atrakcje tam serwują.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziOptymista! Piwa w butelkę Ci tam nie sprzedadzą ale drożdże będą rozdawać z ochotąJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
W barze lecha nie bywam za często, ale nie wiem co tam wymyślą, skoro Żywiec rezygnuje z HGB,
pomyślałem tez o jakimkolwiek innym piwie dolnej fermentacji z importu, ale ciężko było mi znaleźć niefiltra i niepasteryzowanego i w końcu odpuściłem, poczekam na drożdże
Comment
-
Comment