Carared vs. melanoidynowy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #46
    i to jest dowód na to, że są byty w przyrodzie szybsze od światła.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13961

      #47
      No i nadal nie wiem czym jest ten demonizowany melanoidowy. Tzn jak smakuje piwo z jego udziałem. Czy ktoś wyczuł go w jakimś ogólnodostępnym piwie?

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3491

        #48
        A nie uwarzysz wreszcie sam aby spróbować?
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13961

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
          A nie uwarzysz wreszcie sam aby spróbować?
          Jeszcze jest czas, jeszcze mogę zmniejszyć warkę i go nie użyć

          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • ART
            Fanø, Get Scrooged Hoppy Red Ale
            ART
            A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher


            Fanø, Get Scrooged (Hoppy Red Ale) [a.8%; e.?*Plato]

            Kolor: czerwono-brązowy, jak nie przeleje się całości z mętem to jest bardzo klarowne i serwuje piękne refleksy [4,5]

            Piana: biała, drobnaziarnista,...
            2022-12-25, 23:22
          • darekd
            KOS, Mr. Kotel
            darekd
            Młody brneński browar kraftowy.

            Piwo opisane jako "Czech lager"

            11% ekstr.
            4,5% alk
            30 IBU

            Oprócz słodów jęczmiennych (pilzneński, wiedeński, melanoidynowy) jest też pszeniczny (piwo dolnej fermentacji więc zasyp tej pszenicy zapewne...
            2022-11-10, 22:54
          • dadek
            Czechy, Praha-Klukovice, Do Klukovic 305, Pivovar Prokopák
            dadek
            Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
            2022-10-02, 03:57
          • wpadzio
            Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Amber Ale
            wpadzio
            Kolejne piwo, którego patronem jest XIX-wieczny galicyjski przedsiębiorca, założyciel i właściciel browaru we Lwowie. Najnowszym wypustem firmowanym nazwiskiem Robert Doms jest amber ale. Piwo ma 5% alkoholu przy 12,5% ekstraktu. W składzie cztery słody - jęczmienny, palony, ciemny i karmelowy...
            2019-08-02, 15:28
          • Marcellus
            Żytnie i słód melanoidynowy
            Marcellus
            Parę warek już za mną ale teraz w planach żytnie i wymyśliłem taką recepturę:

            Słody

            Żytni 2,000 kg
            monachijski I 2,000 kg
            melanoidynowy 500,000 g
            Żytni czekoladowy 200,000 g

            Chmiel
            ...
            2015-04-01, 11:25
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...