Oj, to ciężko by było zdać. Proste są najtrudniejsze.
Carared vs. melanoidynowy
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziSpróbuj Odsieczy Wiedeńskiej PINTY to jest piwo zrobione w 100% z tego słodu (o ile pamiętam, ale to można sprawdzić na forum).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dknap Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie m.in. nazwa Carared i zamienne stosowanie z melanoidynowym w różnych wygooglowanych zasypach utwierdzała mnie w przekonaniu, że są to słody głównie do nadawania czerwonej barwy i stąd cały ten wątek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dknap Wyświetlenie odpowiedziOdsiecz piłem kilka razy i smakowo przypomina mi właśnie Alta Diebelsa, włącznie z tą drażniącą końcówką.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo niestety tak z opisu trudno powiedzieć, o co Ci może chodzić i czy to wynika z zastosowanego słodu czy innych czynników.
Comment
-
-
Masz zgagę, należy się udac do lekarza i się leczyć. Nie ma co zwalać winy na słód wiedeński.
Na zgagę pomaga słodki migdał.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziCzy rzadko i czy tylko do Alta?
http://www.wiki.piwo.org/index.php/S...wiede%C5%84skiLast edited by Keeper; 2011-11-25, 12:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Keeper Wyświetlenie odpowiedziChyba mała literówka wkradła się na tej stronie. o mailbocku nie słyszałem Chyba, że to jakieś piwo popularne w kręgach pracowników pocztowych. Jeśli to ja jestem niedoinformowany proszę to uczynić.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziMasz zgagę, należy się udac do lekarza i się leczyć. Nie ma co zwalać winy na słód wiedeński.
Na zgagę pomaga słodki migdał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziMaibock to nic innego, jak koźlak majowy. Dość popularny styl w Niemczech, u nas chyba nikt nie warzy, przynajmniej ja o tym nie wiem. Od klasycznego koźlaka różni się przede wszystkim tym, że jest jasny. A pracownicy Deutsche Post zapewne gustują w nim
Comment
-
-
Czekasz chyba na jakiegoś maila, bo ja zaglądałam do linka zaraz po Twoim wpisie i widzę maibock bez "l"
Comment
-
-
-
No to błyskawiczna reakcja, wygląda na to, że poprawiła 46 minut przed zamieszczeniem posta przez Keepera
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo to błyskawiczna reakcja, wygląda na to, że poprawiła 46 minut przed zamieszczeniem posta przez Keepera
Comment
-
Comment