Lagerowe z Ciechanowa - czym chmielone?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dknap
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.08
    • 130

    #16
    W sumie nie dam rady dokładnie sprecyzować, bo dość dawno piłem i nie pamiętam, a poza tym sensor ze mnie żaden. Jedyny szczegół, który mi utkwił, to że goryczka była taka cierpkawa. Dodać jeszcze mogę, iż to Lagerowe dość mocno przypominało mi Lubusza z Witnicy. W każym bądź razie dla mnie wrażenia były bardziej pozytywne, niż negatywne. Piwko smakowało.

    Comment

    • Robert13
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.04
      • 899

      #17
      Coś co można określić tzw.posmakiem trawiastym lub kojarzącym sie z nim, zdarza się mi zawsze gdy w piwowarstwie domowym używam chmielu Magnum, szczegónie gdy sypnę go na smak.
      Dlatego uznaję go za najgorszy chmiel jaki jest dostępny dla piwowarów domowych.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedzi
        ... Wątpię, żeby którykolwiek polski browar stosował chmielenie na zimno (choć tu mogę się mylić)
        Browar Stary Kraków stosował chmielenie na zimno do Smoczej Głowy.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X