W sumie nie dam rady dokładnie sprecyzować, bo dość dawno piłem i nie pamiętam, a poza tym sensor ze mnie żaden. Jedyny szczegół, który mi utkwił, to że goryczka była taka cierpkawa. Dodać jeszcze mogę, iż to Lagerowe dość mocno przypominało mi Lubusza z Witnicy. W każym bądź razie dla mnie wrażenia były bardziej pozytywne, niż negatywne. Piwko smakowało.
Lagerowe z Ciechanowa - czym chmielone?
Collapse
X
-
Coś co można określić tzw.posmakiem trawiastym lub kojarzącym sie z nim, zdarza się mi zawsze gdy w piwowarstwie domowym używam chmielu Magnum, szczegónie gdy sypnę go na smak.
Dlatego uznaję go za najgorszy chmiel jaki jest dostępny dla piwowarów domowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedzi... Wątpię, żeby którykolwiek polski browar stosował chmielenie na zimno (choć tu mogę się mylić)
Comment
-
Comment