Chcialbym zrobic American Ipa, poszukuje miejsca gdzie moglbym sie zaopatrzyc w amerykanskie slody american 2 row oraz crystal 40°L / 60°L. czy sa jakis dystrybutorzy na terenie polski?
American IPA - szukam słodów!
Collapse
X
-
Nie ma.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Skad mozna sciagnac w sensie kraj UE. Jaki bylby koszt importu i czy jest sens (nie bede zabity przez koszta etc). Moja filozofia warzenia jest taka ze uzywam slodow, chmielu i innych specyficznych skladnikow z miejsc skad poczodzi dany gatunek piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieca Wyświetlenie odpowiedziMoja filozofia warzenia jest taka ze uzywam slodow, chmielu i innych specyficznych skladnikow z miejsc skad poczodzi dany gatunek piwa.
Comment
-
-
Po pierwsze to nie napisalem o sprowadzaniu z slodow z USA tylko Ue, prosze czytaj ze zrozumieniem. Wode moge dostosowac tak na szybko poprzez dodanie przed warzeniem sodium metabisulfite i w trakcie warzenia calcium sulfate dihydrate. Wiec sprowadzanie odpada .
Comment
-
-
Skoro możesz dostosować wodę do swoich potrzeb, to dostosuj się proszę też do forumowych potrzeb pisania z ogonkami.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieca Wyświetlenie odpowiedzi@ ART
@ Mason
Fajnie by bylo zebyscie jeszcze tak jak swoim sarkazmem dzielili sie informacjami z innymi uztytkownikami.
ps Art Tobie napisałMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Nie chce mi sie tworzyc jakis klotni z czlonkami piwnej spolecznosci chce tylko dostac pomoc w jakies sprawie. Myslalem ze normalna rzecz jest pomoc pomiedzy piwnymi siostrami i bracmi w potrzebie . Wiec wracem do merritum:
"Skad mozna sciagnac w sensie kraj UE. Jaki bylby koszt importu i czy jest sens (nie bede zabity przez koszta etc). Moja filozofia warzenia jest taka ze uzywam slodow, chmielu i innych specyficznych skladnikow z miejsc skad poczodzi dany gatunek piwa"
Z gory dziekuje i nie chce sie mieszac w jakies "flame wars" etc Chcialbym tylko zrobic dobre Ipa i nie koniecznie w stylu Arrogant Bastard
Comment
-
-
Słodownia Castle Malting z Belgii produkuje słód 6-row, bywa dostępny w piwodziej.pl, a w browamator.pl są dostępne ekstrakty "Extra Light" z US 2-row, obecnie jest jest na składzie tylko suchy DME, ale bywa i LME w puszkach.
Dobre słody Crystal są z ww. Castle Malting i słodowni angielskich
Niezłym zamiennikiem Crystal 40 jest Caraamber Weyermanna, a Crystal 60 polski karmelowy jasny.Last edited by coder; 2012-01-14, 20:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieca Wyświetlenie odpowiedzi@ coder
dzieki za info
Jakie sa najlepsze piwne sklepy internetowe w Polsce ?
Czy dostepne sa drozdze z White Labs ?
Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa
WLP obecnie nigdzie w PL nie dostanieszLast edited by anteks; 2012-01-14, 20:46.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment