[Wrocław] Wypożyczenie lub zrzutka na sprzęt

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sto1krecikoow
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.10
    • 15

[Wrocław] Wypożyczenie lub zrzutka na sprzęt

Cześć wszystkim,

Powielam temat z innego forum, może efektywność poszukiwań wzrośnie

Przeraża mnie już trochę ilość pieniędzy i sprzętu, jaki stoi w mej piwnicy, a wewnętrzny głos mi podpowiada, że najwyższy czas zacierać.

I tak pomyślałem sobie, że może ktoś chciałby wejść w jakiś stały układ polegający na:
    - odpłatnym, bądź nie, wypożyczeniu paru rzeczy
    - kupnie na spółę brakujących elementów
    - zakupie elementów, których brakuje mi, a ja pożyczam to co ja mam (opcja dla "nowicjusza")

Jestem w posiadaniu:
    garnka do zacierania/chmielenia, taboretu grzewczego z butlą, suszarki i sterylizatora do butelek, 4 fermentorów, lodówki z cyfrowym regulatorem temperatury, kapslownicy ręcznej i innych mniejszych bajerów

Pragnę na dzień raz w miesiącu:
    chłodnicy zanurzeniowej, porządnego, cyfrowego termometru z klipsem, filtratora z oplotu

Dzięki i czekam na wieści

Szymon
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Wymyśliłeś wyjątkowo uciążliwy sposób obrzydzania sobie warzenia piwa.

Comment

• sztetke
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.12
      • 355

Czy ja wiem, jak może dojechać, pożyczyć te rzeczy na czas warzenia i potem odwiezienia to nie jest to jakaś fanaberia.

Comment

• lotus
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.01
        • 89

Termometr 25pln
        Filtrator z oplotu 60 cm 12 PLN ( i 5 minut roboty)
        Jedyny problem to chłodnica zanurzeniowa , ale to chyba nie problem kupić 2-3 metry rury miedzianej + dwie końcówki i poprosić o zwinięcie .
        W sumie wydasz może ze 120-150 pln , czyli coś około tego co gar.

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke
          Czy ja wiem, jak może dojechać, pożyczyć te rzeczy na czas warzenia i potem odwiezienia to nie jest to jakaś fanaberia.
          Fanaberia. Dwa razy przy każdym warzeniu - trzeba przywieźć i odwieźć. Jak znajdzie kogoś ulicę obok, to ma sens, ale po drugiej stronie Wrocławia - już nie. Kilka wyjazdów autem i więcej wyda na paliwo, niż kosztuje ten sprzęt.

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19258

Może wtedy dojrzeje do kupna na własność. Ja na samym początku przygody też pożyczałem kapslownicę od elroya.

Comment

• sto1krecikoow
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2010.10
              • 15

Wszyscy zdecydowanie odradzają, ale udało się znaleźć kolegę, który przekona mnie do zakupu chłodnicy ukazując uroki swojej.

Także kupuję termometr i filtrator, testuję wyższość chłodnicy nad wanną i w końcu wskakuję na jedyny słuszny poziom piwowarstwa domowego.

Dzięki wszystkim za głos

Comment

Przetwarzanie...