Słód zakwaszający

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vislaus
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.05
    • 19

    Słód zakwaszający

    Witam, odkupię 0,1 kg słodu zakwaszającego. Nie jestem w stanie przerobić kilograma ześrutowanego słodu w terminie jego przydatności. Moje plany tez nie zakładają większego jego zapotrzebowania. Proszę osoby z Wrocławia o kontakt na priv. Najchętniej odwdzięczę sie gotowym produktem.
    Pozdrawiam
    http://wingchun.org.pl/yeast/
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Kup sobie kwas mlekowy, nie psuje się.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • leszcz007
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.04
      • 100

      #3
      dokładnie tak jak pisze zgoda, lepiej kupić kwas mlekowy. 0,1kg zakwaszającego to 2-3g kwasu mlekowego, taką ilość mogę Ci odlać od ręki.

      Comment

      • vislaus
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.05
        • 19

        #4
        Kwas ma być 80%? Widziałem w sklepie takie spożywcze. W sumie nie jest to wielki wydatek, a może jeszcze się przyda. Dzięki za odpowiedzi.
        http://wingchun.org.pl/yeast/

        Comment

        • leszcz007
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.04
          • 100

          #5
          tak kwas mlekowy 80%, spokojnie znajdziesz w sklepach i na alledrogo.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X