Poszukuję (nabędę lub przyjmę butelek 0,33l, 0,25l lub 0,2l,do piwa (pod kapsel). Moga byc bączki (jak po Łomży), Żywiec bezalkoholowy, lub jakieś inne. Najważniejsza jest pojemność - mniejsza niz standardowe pół litra
[Wrocław] Poszukuję małych butelek do piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Staszek-S Wyświetlenie odpowiedziPoszukuję (nabędę lub przyjmę butelek 0,33l, 0,25l lub 0,2l,do piwa (pod kapsel). Moga byc bączki (jak po Łomży), Żywiec bezalkoholowy, lub jakieś inne. Najważniejsza jest pojemność - mniejsza niz standardowe pół litra
Jeśli nikt się nie zaofiaruje, to są dwa rozwiązania:
-Zgłoś się do jakiejś knajpy z bogatym wyborem piwa (np. ZUP) i poproś żeby ci odkładali. Zapewne poproszą o odbieranie w miarę na bieżąco, co dzień-dwa.
-Znajdź sklep z mineralką w oranżadówkach i kup większą ilość - koszt stosunkowo niewielki. Butelki może nie są super wyjściowe, ale za to mocne i wysokim kołnierzem, co przekłada się na komfort kapslowania Gretą/Emily.Dick Laurent is dead.
-
-
O widzisz To jest podpowiedź...
W kilku knajpach pytałem... lipa... albo nie maja takich piw, albo 'wyrzucamy na bieżąco i nikt nie będzie tego składać'...
Kapslownice mam grifo hd więc zakapsluje nawet butelke po szamponie Grunt żeby butla była mocna i nie strzeliła pod ciśnieniem... O tych po orańżadzie nie pomyślałem...dzięki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Staszek-S Wyświetlenie odpowiedziPoszukuję (...) Najważniejsza jest pojemność - mniejsza niz standardowe pół litra
Sklep spożywczy, najlepiej poza miastem, lub na obrzeżach.
Tam, gdzie jeszcze przetrwały nawyki konsumenckie rodem z "epoki słusznie minionej"...
Pytamy panią Wiesię za ladą, czy nie odłożyłaby nam skrzyneczki albo dwóch - zwrotnych butelek po wodzie mineralnej model "Czar PRL-u" o poj. 0,33L, zamykanej standardowym kapslem.
Deklarujemy pożądany kolor butelek: ciemnobrązowy, jasnozielony, lub bezbarwny (a zdarzają się i "perełki" w kolorze żółtym, lub błękitnym
Jeśli nie dostajemy swojego "św.Graala" od ręki, to po ok tygodniu zgłaszamy się ponownie na miejscówkę, gdzie dumna pani Wiesia wręcza nam zestaw upragnionego szkła, kasując 0,35PLN za butelkę i 2,5PLN za skrzynkę.
Pozdrawiam - nieco nostalgicznie...
Comment
-
Comment