Cześć,
piszę do Was, by podzielić się swoim pomysłem i poznać Waszą opinię na jego temat. Czy chcielibyście mieć miejsce w swoim mieście, gdzie moglibyście przygotowywać swoje domowe piwo? Myślę o lokalu zaopatrzonym we wszystkie narzędzia piwowarskie, akcesoria i osprzęt. Miejscu, gdzie będą dobre, chłodne warunki do przechowywania fermentującej brzeczki - zarówno na piwa dolnej i górnej fermentacji. Gdzie będą sterowniki, dzięki którym perfekcyjnie przeprowadzicie kolejne etapy zacierania (zawodowo jestem automatykiem i duży nacisk położyłbym na dostarczenie jak najlepszych narzędzi do przeprowadzenia całego procesu). Miejscu, w którym wygodnie umyjecie butelki, pojemniki fermentacyjne i wszystkie inne akcesoria. Miejscu, gdzie będziecie mogli poznać innych domowych piwowarów z Waszego miasta, wypić swoje piwo i porozmawiać o doświadczeniach, a nawet zrobić ciekawą imprezę integracyjną, albo atrakcję wieczoru kawalerskiego. Czy coś takiego byłoby dla Was ciekawą alternatywą do posiadania i przechowywania wszystkich piwnych akcesoriów w domu? Wiem, że wiele osób zniechęca do robienia piwa brak miejsca w domu i konieczność zakupu wielu akcesoriów. Zasady korzystania z takiego miejsca wydają się proste. Przychodzisz ze swoimi składnikami (lub ewentualnie kupujesz na miejscu), wychodzisz ze skrzynkami samodzielnie wykonanego piwa. Robocza nazwa projektu to "Warsztat Piwowara". Pierwszy, roboczy lokal powstałby w Warszawie. Pomysł jest na razie bardzo luźny - chciałbym zbadać zapotrzebowanie na tego typu miejsca. Oczywiście musiałaby istnieć jakaś metoda finansowania całego przedsięwzięcia. Więc moje pytanie brzmi - ile chcielibyście zapłacić za skorzystanie z takiego miejsca i ile razy rocznie korzystalibyście z niego, gdyby było w Waszym mieście? Wyobrażam sobie opłatę od warki lub abonamentową, ale jestem otwarty na inne propozycje. Będę wdzięczny za każdy komentarz.
piszę do Was, by podzielić się swoim pomysłem i poznać Waszą opinię na jego temat. Czy chcielibyście mieć miejsce w swoim mieście, gdzie moglibyście przygotowywać swoje domowe piwo? Myślę o lokalu zaopatrzonym we wszystkie narzędzia piwowarskie, akcesoria i osprzęt. Miejscu, gdzie będą dobre, chłodne warunki do przechowywania fermentującej brzeczki - zarówno na piwa dolnej i górnej fermentacji. Gdzie będą sterowniki, dzięki którym perfekcyjnie przeprowadzicie kolejne etapy zacierania (zawodowo jestem automatykiem i duży nacisk położyłbym na dostarczenie jak najlepszych narzędzi do przeprowadzenia całego procesu). Miejscu, w którym wygodnie umyjecie butelki, pojemniki fermentacyjne i wszystkie inne akcesoria. Miejscu, gdzie będziecie mogli poznać innych domowych piwowarów z Waszego miasta, wypić swoje piwo i porozmawiać o doświadczeniach, a nawet zrobić ciekawą imprezę integracyjną, albo atrakcję wieczoru kawalerskiego. Czy coś takiego byłoby dla Was ciekawą alternatywą do posiadania i przechowywania wszystkich piwnych akcesoriów w domu? Wiem, że wiele osób zniechęca do robienia piwa brak miejsca w domu i konieczność zakupu wielu akcesoriów. Zasady korzystania z takiego miejsca wydają się proste. Przychodzisz ze swoimi składnikami (lub ewentualnie kupujesz na miejscu), wychodzisz ze skrzynkami samodzielnie wykonanego piwa. Robocza nazwa projektu to "Warsztat Piwowara". Pierwszy, roboczy lokal powstałby w Warszawie. Pomysł jest na razie bardzo luźny - chciałbym zbadać zapotrzebowanie na tego typu miejsca. Oczywiście musiałaby istnieć jakaś metoda finansowania całego przedsięwzięcia. Więc moje pytanie brzmi - ile chcielibyście zapłacić za skorzystanie z takiego miejsca i ile razy rocznie korzystalibyście z niego, gdyby było w Waszym mieście? Wyobrażam sobie opłatę od warki lub abonamentową, ale jestem otwarty na inne propozycje. Będę wdzięczny za każdy komentarz.
Comment