Witam,
W związku z zmianą trybu życia i związanym z tym brakiem czasu na napicie się piwa a co dopiero jego warzenie postanowiłem sprzedać swój domowy browar. Sprzęt u mnie tylko stoi zapakowany, a może komuś posłuży do rozwinięcia pasji W skład zestawu wchodzą:
- Garnek 50l ze stali nierdzewnej (40cmx40cm),
- chłodnica zanurzeniowa INOX ze stali nierdzewnej,
- balingomierz 0-35° Blg z menzurką,
- termometr,
- 5 fermentorów 30l BA (3x z otworem na kranik, 2x bez), 3 z nich mają naklejony termometr,
- 5 pokryw (3x z otworem na rurkę, 2x bez)
- 3 kraniki,
- 3 rurki fermentacyjne,
- balon szklany 15l z korkiem i rurką,
- kapslownica stołowa Grifo + 100 kapsli,
- suszarka na 77 butelek,
- filtrator z oplotu,
- mieszadło plastikowe,
- dzbanek plastikowy 5l,
- zaworek grawitacyjny do rozlewu,
- pipeta 50cm do pobierania próbek,
- szczotka do butelek,
- kilka drobiazgów tj. reduktor osadów, zacisk i uchwyt do wężyków, wężyk silikonowy i igielitowy,
- trochę środków dezynfekujących: Oxi one (ok. 800g) i ClO2,
- 5 skrzynek i 60+ butelek,
Do tego mogę dorzucić jeszcze How to Brew J. Palmera (w jęz. Ang.) i Piwo warzone w domu W. Vogel. Za całość chciałbym uzyskać 950 PLN.
Z uwagi na rozmiar preferuję odbiór osobisty w Oławie, bo wysyłka do tanich należeć nie będzie (sam garnek waży 9kg), 5 transporterów trochę miejsca zajmuje a w zestawie jest też trochę szkła.
W związku z zmianą trybu życia i związanym z tym brakiem czasu na napicie się piwa a co dopiero jego warzenie postanowiłem sprzedać swój domowy browar. Sprzęt u mnie tylko stoi zapakowany, a może komuś posłuży do rozwinięcia pasji W skład zestawu wchodzą:
- Garnek 50l ze stali nierdzewnej (40cmx40cm),
- chłodnica zanurzeniowa INOX ze stali nierdzewnej,
- balingomierz 0-35° Blg z menzurką,
- termometr,
- 5 fermentorów 30l BA (3x z otworem na kranik, 2x bez), 3 z nich mają naklejony termometr,
- 5 pokryw (3x z otworem na rurkę, 2x bez)
- 3 kraniki,
- 3 rurki fermentacyjne,
- balon szklany 15l z korkiem i rurką,
- kapslownica stołowa Grifo + 100 kapsli,
- suszarka na 77 butelek,
- filtrator z oplotu,
- mieszadło plastikowe,
- dzbanek plastikowy 5l,
- zaworek grawitacyjny do rozlewu,
- pipeta 50cm do pobierania próbek,
- szczotka do butelek,
- kilka drobiazgów tj. reduktor osadów, zacisk i uchwyt do wężyków, wężyk silikonowy i igielitowy,
- trochę środków dezynfekujących: Oxi one (ok. 800g) i ClO2,
- 5 skrzynek i 60+ butelek,
Do tego mogę dorzucić jeszcze How to Brew J. Palmera (w jęz. Ang.) i Piwo warzone w domu W. Vogel. Za całość chciałbym uzyskać 950 PLN.
Z uwagi na rozmiar preferuję odbiór osobisty w Oławie, bo wysyłka do tanich należeć nie będzie (sam garnek waży 9kg), 5 transporterów trochę miejsca zajmuje a w zestawie jest też trochę szkła.
Comment