Cały browar

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    Cały browar

    Coobra cb5, 14 kegów pepsi, kegerator na 2 kegi z kolumną z lat 70 tych, 3 butle małe CO2, w pytę szpeju. Chcę 8k za całość.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

    #2
    Whyyyyyyyyy?
    Dick Laurent is dead.

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

      #3
      Czas na własne komercyjne gary. Co się będzie ograniczał. Najwyższy czas.

      Comment

      • LESNICZYy
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛
        • 2018.01
        • 957

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        Czas na własne komercyjne gary. Co się będzie ograniczał. Najwyższy czas.
        Myślisz o takich za 400000 zł

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

          #5
          Do niedawna były do kupienia gary 6 hl za mniej niż 100k. Warzelnia i 2 tanki. W pandemii jest w czym wybierać jak się wie gdzie szukać.

          Comment

          • zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

            #6
            Straciłem dryg, nie mam z tego rozrywki i ogólnie już mi się nie chce. 10 lat i wystarczy.

            Szpej to m.in. jednokranowa kolumna ceramiczna z armaturą (bez kranu), 2 regulatory CO2 w tym jeden podwójny, taboret gazowy, refraktometr - co się nazbierało przez 10 lat.

            Cena oczywiście do negocjacji i osoba biorąca całość może liczyć na naprawdę solidny upust.
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

              #7
              No to mnie nie zaskoczyłeś. Patrząc jak wiele osób "bawiło się" piwowarstwem za czasów sprzed PSPD i jak niewielu z nich zaistniało komercyjnie na rynku nie dziwi twój krok. Nie chce tu szafować hasłami za które mi się znów oberwie, ale obecny rynek to młodzież i cwaniacy. Nie ma tam miejsca dla nas (z wyjątkami). Ja ciągle mam nadzieję, że wrócę i będę warzył, ale podobnie jak w Twoim przypadku - odpuszczam. Niech się młodzi wykażą...

              Comment

              • fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

                #8
                Zupełnie się zwieśniaczyłeś? Bimber chlejesz w garażu czy tyskie? Jaki Ty przykład młodym dajesz...A może ja bym też to pieprznął, siedem kegów z wiosny stoi i pewnie do wylania...
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                Comment

                • yavo
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.03
                  • 910

                  #9
                  Matko jedyna, a u mnie ze dwieście butelek pustych, więc trzy warki na burzliwej i jedna na cichej - pijemy nawet zakażone piwa .

                  Gdzie te kegi stoją?

                  Comment

                  • zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zupełnie się zwieśniaczyłeś? Bimber chlejesz w garażu czy tyskie? Jaki Ty przykład młodym dajesz...A może ja bym też to pieprznął, siedem kegów z wiosny stoi i pewnie do wylania...
                    Dopijam ostatnie 4 kegi z wiosny. Jakoś teraz bardziej mi wino smakuje.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X