Mam trochę słodu pilzneńkiego który wymieniłbym na monachijski lub inne specjalne oprócz barwiącego (oczywiście w odpowiednich do wartości słodu proporcjach).
Słód pilzneński na monachijski lub inny
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AlchemychMam trochę słodu pilzneńkiego który wymieniłbym na monachijski lub inne specjalne oprócz barwiącego (oczywiście w odpowiednich do wartości słodu proporcjach).
za domowe"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
Related Topics
Collapse
-
Niech Świat Pozna Twoje Piwo 22.02.2025 PINTA
https://browarpinta.pl/konkurs/- Maibock 16-18°Blg
- Double Cold IPA 18-20°Blg
- Hazy IPA z polskim chmielem 14-15°Blg
- Foreign Extra Stout 14-18°Blg
2024-11-28, 12:54 -
Brokreacja chyba nie ma jeszcze swojego browaru?
https://brokreacja.pl/eksperymentaln...r-helles-bock/
Ekst. 17 Plato
Alk. 7,3% obj.
Jasny koźlak w Polsce? Odważnie...
W składzie obok pilzneńskiego również monachijski i melanoidowy...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
-
Channel: Niemcy
-
-
Piwo Pilsner Premium (Kamionka, Browar Czarnków)
Piwo jasne, pasteryzowane.
Ekstrakt: brak informacji.
Alk.: 5,6% obj.
Aromat - mocno słodowy typowy dla słodu pilzneńskiego. Brak jakiegokolwiek od chmielu.
Piana - drobnopęcherzykowa, redukcja średnio...3 Photos-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-31, 21:45 -
-
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment