A w Browamatorze same takie butelki sprzedają po 5 zl To ja już prędzej jakiś kontakt nawiążę, że w tej cenie będę miał butelkę z piwem, niż kupię samą butelkę za taką cenę
No to juz wiesz jaką metodą pozyskuje się te butelki w Browamatorze - płacisz za
butelkę,
zawartość
kaucję
marżę
a dostajesz samą butlę
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
A jakie masz skrzynki?
Można było się łatwo domyśleć z powyższych postów, ale powiem konkretniej, mam skrzynki na zwykłe , standartowe butelki o pojemności 0,5 l. A niech tam, uprzedzając Twoje następne pytanie dodam , że są w kolorze ciemnozielonym
Jeżeli uda mi się nawiązać kontakt z kolegą Krzysztofem, który aktualnie przebywa w Bawarii, to wyślę Ci przez niego butelki razem z transporterem. Na 100% nie mogę jednak nic obiecać, bo nie wiem ile ma miejsca i co może zabrać.
Jeśli coś takiego dałoby się zrobić, to w zamian oferuję w tej samej ilości swoje piwo. Mogę też zaoferować jakieś piwo dostępne w sklepach, przykładowo niepasteryzowany Ciechan czy coś podobnego.
Z Krzysztofem będę się widział w sobotę, ale podobno cienko u niego z miejscem. Mimo wszystko obiecał zabrać chociaż 10 butelek. Gdybym znalazł w przyszłości jakieś rozwiązanie na transport, chętnie wyślę więcej.
Mogę odebrać butelki i wymienić na piwo bezpośrednio jak przyjedzie do wawy, nawet dżwigać nie będzie musiał, sam przeładuję do i ze swojego auta. Kwestia dogadania, kiedy i dokładnie gdzie będzie w wawie. Podjadę.
Jadę jutro na Słowację, przejście Korbielów kupię parę sztuk i parę opróżnię.
Zdam relację jak było, co i po ile. Może i jakieś fotki pstryknę. Szkoda tylko, że
mój góral nie przywiezie dajmy na to 3 skrzyneczek.
Szukam chętnego na wyprawy biro-rowerowe z oklic Bielska-Białej.
Wyjazd wypalił znakomicie browar wzbogacił się o 60 butelek i dużo piwa.
Oprużnianie idzie znakomicie 2 grilowania w ten sam wekend wreszcie uzupełniłem braki płynów w organiźmie.
Comment