mam na zbyciu 20 szt. EURO i 30 NRW. przekarzę je komuś komu aktualnie brak.
butelki dla domowych piwowarów
Collapse
X
-
Butelki
Butelki które wychodzą z użytku tzn EUR-y można za niedrogo kupić w hurtowniach piwa np. na ul Krakowiaków przy dawnej giełdzie owocowej. Wymagaja tylko bardzo dokładnego szorowania i dezynfekcji przed napełnieniem ale wiertarka bezprzewodowa i szczotka do butelek daje niezłe rezultaty. Ostatnio tam zopatrzyłem się w potrzebne ilości
Pozdrawiam
Comment
-
-
Gdyby był ktoś chętny ze Śląska, to mam w garażu kilka kartonów butelek EURO i tych "z szyjką" z GŻ - ale NIEPŁUKANYCH po spożyciu. Szkoda mi wyrzucać, a prosić się w sklepie o ich przyjęcie nie uchodzi.
e-prezesie : FCJP przekażęDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckGdyby był ktoś chętny ze Śląska, to mam w garażu kilka kartonów butelek EURO i tych "z szyjką" z GŻ - ale NIEPŁUKANYCH po spożyciu. Szkoda mi wyrzucać, a prosić się w sklepie o ich przyjęcie nie uchodzi.
e-prezesie : FCJP przekażę
Comment
-
-
Póki się nie dorobię kapslownicy muszę uzbierać około 40 szt. butelek z patentem. Jak na razie mam ich 18. Plan miałbyć taki, że z pierwszą warką ruszę jak nazbieram butelek, ale już teraz wiem, że muszę coś innego wymyślić. Tu mam pytanie czy PETy muszą być brązowe, czy mogą być takie butle np. po mineralce? Drugie pytanko tyczy się zielonych butelek. Gdzieś tu na forum (nie pamiętam już gdzie) doczytałem się że zielone butelki źle wpływają na piwo. Czy to prawda i czy w związku z tym unikać takich butelek?Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Póki się nie dorobię kapslownicy muszę uzbierać około 40 szt. butelek z patentem. Jak na razie mam ich 18. Plan miałbyć taki, że z pierwszą warką ruszę jak nazbieram butelek, ale już teraz wiem, że muszę coś innego wymyślić. Tu mam pytanie czy PETy muszą być brązowe, czy mogą być takie butle np. po mineralce? Drugie pytanko tyczy się zielonych butelek. Gdzieś tu na forum (nie pamiętam już gdzie) doczytałem się że zielone butelki źle wpływają na piwo. Czy to prawda i czy w związku z tym unikać takich butelek?
Piwo można lać do wszystkiego byle było zdezynfekowane, szczelne i przystosowane do sporych ciśnień. Przeźroczyste butle trzymałbym raczej w ciemnych miejscach typu piwnica, wskazane są też niskie temperatury, u mnie i tak jest to 16*C.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesmam na zbyciu 20 szt. EURO i 30 NRW. przekarzę je komuś komu aktualnie brak.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Piwo można lać do wszystkiego byle było zdezynfekowane, szczelne i przystosowane do sporych ciśnień.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007W takim razie czy plastikowych butelek nie rozsadzi lub nie wywali korka?
Pety wytrzymują ogromne ciśnienia, tylko nie sprawdzaj, nie skacz po tym bo nogi połamiesz.
Po pecie można ciężarówką przejechać i nie pęknie (podobno, nie mam ciężarówki )
Comment
-
-
Pierwszą warkę robiłem w petach, nagazowanie miałem tak wielkie, że nalanie piwa zajmowało 5 minut , a gogle były wręcz wskazane. Butelki postawione na stole nie chciały prosto stać, ponieważ miały wypukłe denka , ale było zabawy, piwo wyszło bardzo smaczne ( tylko za mało 16 butelek 0,5 L). Teraz mam co wspominać.
Życzę powodzenia w warzeniu i butelkowaniu.
Comment
-
-
Mam kilkadziesiąt belgijskich buteleczek 250ml. Zastanawiam się czy wytrzymają ciśnienie domowego piwa . Jutro, w ramach rozlewu, eksperymentalnie parę napełnię.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ja rozlewałem w podobne, nic nie pękło. Są bardzo wygodne, zwłaszcze jeśli chodzi o rozdawnictwo
Comment
-
Comment