jeśli ktoś z okolic Opola ma ochote na drugi raz odzyskane płynne drożdże do piwa pszenicznego Wyeast Weihenstephan (pierwotnie od Mario123) to proszę o kontakt. W czwartek będziemy z Maggykiem prawdopodobnie zlewać na cichą naszego pszeniczniaka więc możemy drożdże zebrać dla chętnych.
drożdże pszeniczne Wyeast z repasacji (ważne do 12.05)
Collapse
X
-
drożdże pszeniczne Wyeast z repasacji (ważne do 12.05)
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Te samedrożdże, użyte już przez Jerzego i mnie, czekają na ewentualnego chętnego, jak ktoś ma coś na wymianę, chętnie łyknę. Droga korespondencyjna może być, póki co nie ma upałów, to jest szansa, że przesyłka się nie zepsuje
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
2024-11-23, 18:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
-
-
Fermentum Mobile odeszło na razie w niebyt, ale Filip pozostaje w drożdżowych klimatach.
Za jego sprawą mamy w sklepie parę fajnych suszonych szczepów do dyspozycji z Irlandzkiego WHC Lab:
WHC Lab Low Rider - Session Low Attenuating Yeast - 11 g | Sklep Centrum Piwowarstwa...-
2025-03-01, 16:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment