Mam do kupienia beczki plastikowe 55 litrów - używane cena 15 zł. Nie wiem jaki ich stan. Ilość duża - jeśli są chętni, a stan ich będzie dobry - mogą być do odbioru w Częstochowie, lub mogę podwieść do miejscowości na szlaku: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=50467
Beczki plastikowe
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Cena jest taka jak napisałem - 15 zł jutro będę wiedział (tzn widział) jak wyglądają. Właściciele przeszli na emeryturę i chcą się pozbyć - mają tego dużo i najchętniej sprzedali by wszystko . 10 szt jest ponoć wymytych i gotowych do odbioru. Ja wezmę chyba 2 lub max 4 szt. I tak na raz nie odbiorę większej ilości - osobówka. Z tego co wiem mają zakręcane dekle. Napisz czy lepsze PP czy PE - jeśli oba mają atest na żywność, bo nie wiem czy to ma znaczenie?fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
PE prawie nie reaguje z wodą więc na pewno mniej niż PP reaguje z innymi płynami .
Najlepiej gdy jest to wersja niebarwiona czyli biała lub w przypadku PE mleczna. Wtedy masz do czynienia z w miarę czystym chemicznie plastikiem.
Ciekawy jestem do czego były używane te pojemniki wcześniej? Jeśli coś wiesz to napisz.
Wstępnie - 3 szt wezmę.
Comment
-
-
Były używane do przewozu octu, jednak zobaczę je dopiero w poniedziałek, są po za Częstochową.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaByły używane do przewozu octu, jednak zobaczę je dopiero w poniedziałek, są po za Częstochową.
Jak będziesz je oglądał to mam prośbę - sprawdź oznaczenie PE czy PP.
Comment
-
-
Oglądałem te beczki jest ich 30 szt., 10 umytych i nie pachnie octem , aczkolwiek z zewnątrz są one niemiłosiernie brudne i bałem się "powalania tapicerki". Środek beczek został "wymacany" ręką i nie stwierdziłem żadnych zarysowań. Na mój gust się nadają - ja wezmę koło 5 szt w poniedziałek.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
miałbyś gdzie odstawić sztukę na przechowanie?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysiaOglądałem te beczki jest ich 30 szt., 10 umytych i nie pachnie octem , aczkolwiek z zewnątrz są one niemiłosiernie brudne i bałem się "powalania tapicerki". Środek beczek został "wymacany" ręką i nie stwierdziłem żadnych zarysowań. Na mój gust się nadają - ja wezmę koło 5 szt w poniedziałek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia Wyświetlenie odpowiedziMam do kupienia beczka plastikowa 50 litrów - używane cena 15 zł. Nie wiem jaki ich stan. Ilość duża - jeśli są chętni, a stan ich będzie dobry - mogą być do odbioru w Częstochowie, lub mogę podwieść do miejscowości na szlaku: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=50467Oprócz piwa interesuję się również ekologią i pszczelarstwem. Zapraszam na mojego bloga Iodpady
Comment
-
Comment