Butelki 0,33 - kupię

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Browarzyciel
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.08
    • 357

Witam,

Vichy RFN 0,33 - 2394 szt. na palecie
    Staienie III 0,33 - 2640 szt. na palecie

Pierwsza to taka, ładna prosta butelka (dokument pdf mogę wysłać mailem lub jest do ściągnięcia ze strony www.huta-ujscie.pl)

Druga to pękaty bączek też ładna.

Na jedną warkę 40 l. potrzeba 120 butelek, czyli zamópwienie na 4-5 warek to liczba 480-600 szt. Więc potrzeba około 5 - 7 osób aby zrealizować pomysł wspólnego zakupu. Później, kwestia logistyczna.

BROWARZYCIEL
    Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
    eventy dla firm

Comment

• cafepiwosz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.09
      • 85

Dobrze by było jeszcze znać cene buteleczek. Jeśli chodzi o mnie to cały czas chetnie bym się wpisał ( wnurkował ) na listę społeczna palety 0,33. Fajnie dla mnie, jak byłyby te bączki.

Comment

• Marcin_wc
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.09
        • 2115

Cała paleta kosztuje 852,80 zł netto + 22% VAT = 1040,42 zł brutto.
        Chodzi o butelki 0,25l
        Na palecie jest 3280 butelek.

Comment

• cafepiwosz
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2005.09
          • 85

Jutro zadzwonie do huty i zapytam dokładnie o szczegóły ceny, ilości itp. Oczywiście pojemność 0,33 typy vichy i steine ( czy jakoś tam ). Dam odpowiedz na forum rano - i wszystko będzie jasne.

Comment

• cafepiwosz
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2005.09
            • 85

Ilości na palecie takie jak podawał Browarzyciel. Cena za butelke Steinie III 0,33 - 0,29 groszy netto ( 2640 szt. na palecie ). Paleta kosztuje więc 934 złote brutto. Waga palety do transportu 827 kg brutto, lub 778 kg netto ( bez palety, folii itp.). Butelek Vichy 0,33 nie mają obecnie na magazynie i nie podają ceny. Jeszcze dla tych co chcieliby butelki Vichy 0,5 to ilość na palecie wynosi 2023 szt. i cena za sztukę to 0,32 grosze netto.
            Czas liste robić. Sprawy transportu do Wrocławia mogę skoordynować.

Comment

• Browarzyciel
              • 2005.08
              • 357

Trochę się pomyliłem z moimi wyliczeniami. Błąd z zakresu klasy 2 szkoły podstawowej średnia warka to 20 l. czyli 40 butelek a' 500 ml lub 60 butelek a' 330 ml. więc potrzeba będzie trochę więcej osób, ... ale mogę wziąć jak za dwóch. Co do butelek, to myślałem o Vichy 0,33 bo jest prosta, łatwa do umycia i etykieta by bardziej pasowała, ale się dostosuję do większości.

Wstępnie deklaruję się na 300-400 szt. czyli na 5-7 warek. Ktoś zapyta po co? a po to, że 0,33 przeważnie napełniamy mocniejszymi piwami: Bock, Dopplebock, Porter, etc., które muszą postać nawet rok, więc zapas się przyda.
              BROWARZYCIEL
              eventy dla firm

Comment

• Greg
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2003.11
                • 72

Witam Koleżeństwo, zapisuję się na co najmniej 400 sztuk 0,33

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Wezmę 100 sztuk i odbiorę jakoś od Kolegów w Warszawie. Najchętniej 10 lutego a jak nie wtedy to inną razą

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

To ja też chcę 100 sztuk.

Comment

• Marcin_wc
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 2115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel
                      Ktoś zapyta po co?
                      Butelki sie rozdaje, dlatego kupowanie na jedną warkę nie ma sensu, ja mogę kupi.ć ok.500, może troszke więcej.

Pani z Ujścia mówiła, że nie mają butelek Vichy 0,33 i nie maja zamiaru ich produkować, dlatego proponuję 0,25, które wyglądają tak samo, a do rozdawania są lepsze.

Comment

• Browarzyciel
                        • 2005.08
                        • 357

Słusznie, rozdawnictwo też się liczy, a o którym zapomniałem. Mam tylko lekkie obawy co do pojemności 250 ml. Wydaje mi się, że 0,33 l. byłoby jednak lepsze - prawdziwe małe piwko, było nie było. Tak się utarło, że albo jest 0,5 albo 0,33 l. Większy też jest wybór szkła do picia piwa w tych pojemnościach. Prezent 250, czy 330 ml to niewielka różnica, a jak brzmi!

Skoro nie produkują Vichy, to może inny rodzaj? A co powiecie na:

Bremer II 33

Piwo 0,33 l

Mamy już chętnych na 1600 butelek, tylko cały czas pozostaje kwestia logistyczna.
                        Attached Files
                        BROWARZYCIEL
                        eventy dla firm

Comment

• cafepiwosz
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.09
                          • 85

Biorę bez namysłu 200 sztuk 0,33 pod warunkiem, że będa to te bączki steinie II lub III, lub vichy ( ale tego nie ma i chyba raczej nie będzie!! ). Co do innych butelek zaprezentowanych to ja zrobiłem w pracy naradę z ludżmi i jako kierownik dobrowolnie kazałem im się wypowiedzieć co do oferty butelek z huty. Nic nie podpowiadałem. Wszyscy mówili, że Steinie i Vichy mają klasę - reszta to przemysłowe profile znane z supermarketów. "Ta bremer wygląda jak małe tyskie" - cytat pracownika, a ja szanowni Forumowicze nie po to buduje w chałupie browar by mi ludzie tu od przemysłowych wyzywali !!!

Comment

• Browarzyciel
                            • 2005.08
                            • 357

He he he ..., no to mielibyśmy około 1800 szt. rozdysponowanych, pod warunkiem, żę będzie to Steinie (chyba, że znajdziemy gdzieś indziej Vichy), no i że się Marcin z Cafepiwoszem dogadają lepiej, niż Tusk z Kaczyńskim
                            BROWARZYCIEL
                            eventy dla firm

Comment

• cafepiwosz
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.09
                              • 85

Co do pojemności nie ma kompromisu - 0,33 i koniec !!!! Żadne tam jakieś 0,25. Co do stylu butelek wydaje mi sie, że Steinie i Vichy są poprostu bardziej oryginalne, mają "klimat" ( szczególnie bączek ), są mniej popularne na rynku i przez to zyskują w mojej ocenie. Reszta oferty huty w buteleczkach 0,33 jakoś mnie nie chwyta. To samo mam w supermarketach w wielkich ilościach. Można kupić zgrzewkę tyskie 0,33 i buteleczki mamy - tylko wydaje mi sie, że nie o to chodzi. Piwo z browaru domowego powinno się absolutnie wyróżniać nie tylko niepowtarzalnym "samym piwem", ale także formą wizualną - czyli stylową buteleczką.
                              Tako myśli cafepiwosz.
                              Last edited by cafepiwosz; 2006-01-12, 11:53.

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

z tym że Steinie jest mało popularne kompletnie się nie zgodzę. jest to tak zjechany typ butelki, że trudno po Euro znaleść inną równie popularną, a że koledzy przedmówcy pijają koncerniaki to pewnie znają tylko te inne 0.33.

Comment

Przetwarzanie...
                                X