Żadna to rewelacja ale taka śliczna gęstwa się zebrała na dnie, że żal było wylewać. Oddam jeden słoik.
Gęstwa saflagerowa
Collapse
X
-
Na waszym miejscu wywaliłbym to, chyba, że zamierzacie sami jeszcze wykorzystywać. Z doświadczenia wiem, że pakuje się gęstwy w słoiki, bo "żal", a po kilku tygodniach i tak trzeba je zutylizować, bo zaczyna brakować miejsca w lodówce.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuNa waszym miejscu wywaliłbym to, chyba, że zamierzacie sami jeszcze wykorzystywać. Z doświadczenia wiem, że pakuje się gęstwy w słoiki, bo "żal", a po kilku tygodniach i tak trzeba je zutylizować, bo zaczyna brakować miejsca w lodówce.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaCzy to znaczy że mam ci dać mój słoik saflagerów a ty mi dasz dwa?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuNa waszym miejscu wywaliłbym toOstatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-01-11, 21:34.Comment
-
Przyjmę też każdą ilość słodów nawet przeterminowanych byle bez robaczków i pleśni. Bo tez mnie słuchy doszły, że można wywalić nie mówiąc o paleniu szyszek na koniec sezonu. Ja tam sobie poradzę i jeszcze dobre piwo zrobię
Jak się jest na utrzymaniu to się browar ma z odzyskuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka... Chętnie przyjmę szczególnie te inne niż saflagery i safale i safbrefy
Ja robię sporo piwa i zostaje mi dużo drożdży. Ale nie chce mi się pakować i łazić z tym na pocztę, bo zabiera to dużo czasu i kosztuje. Więc jeśli ktoś zechce pofatygować się do Świdnicy, to będęe dawał sygnały, że mam coś na zbyciu. Na dniach będę miał dużo WLP 023.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaPrzyjmę też każdą ilość słodów nawet przeterminowanych byle bez robaczków i pleśni. Bo tez mnie słuchy doszły, że można wywalić nie mówiąc o paleniu szyszek na koniec sezonu. Ja tam sobie poradzę i jeszcze dobre piwo zrobię
Jak się jest na utrzymaniu to się browar ma z odzysku
Mogę wspomóc browar słodem karmelowym jasnym w ilości do 10 kg. po kosztach przesyłki + jakieś gęstwy gratis.
Słód jest świeży, nie zawierający niespodzianekComment
-
Teraz to mi aż głupio bo wyszło na to że tylko żerować będę na każdymNie chcę nikogo pozbawiać zapasów a jedynie zaopiekować się surowcami które niektórym idą do wywalenia. Ale jak najbardziej przyjmę wszystko co nierobaczywe i chętnię osobiście co bym mogła piwami się oddźwięczyć.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Mołdawia, Kiszyniów, Strada Aleksandru cel Bun 83, Vdrovapub
Pub znajdujący się w sercu miasta, który posiada chyba najlepszą luzacką atmosferę ze wszystkich miejsc odwiedzonych w Kiszyniowie.
Zacznijmy od piwa: W lokalu napijemy się lanych piw z browaru Beermaster który...-
Channel: Mołdawia
2024-11-08, 19:23 -
-
Cześć mam dylemat co za piwo Mi wyjdzie z gestwa wb-06 słody pale ale , karmelowy, monachijski,
wiedeński.Została mi gestwa po weizenie a pszenicy ni chuchu, chodzi mi czy popsuje mi smak AIPY
czy pójdzie to pić-
Channel: Surowce
-
-
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar z Badenii-Wirtembergii, który lata temu miał pszenicznego koźlaka na rynku polskim pod tą marką:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...warmia-tarczyn
To ma 16% ekstr. i 8 % alk.
Ten...-
Channel: Niemcy
-
-
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment