Gęstwa saflagerowa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • joelka
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.03
    • 817

    Gęstwa saflagerowa

    Żadna to rewelacja ale taka śliczna gęstwa się zebrała na dnie, że żal było wylewać. Oddam jeden słoik.
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

    #2
    Ja mam dwa do oddania.

    Comment

    • joelka
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.03
      • 817

      #3
      Czy to znaczy że mam ci dać mój słoik saflagerów a ty mi dasz dwa?
      Kto ma jeszcze?

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #4
        Na waszym miejscu wywaliłbym to, chyba, że zamierzacie sami jeszcze wykorzystywać. Z doświadczenia wiem, że pakuje się gęstwy w słoiki, bo "żal", a po kilku tygodniach i tak trzeba je zutylizować, bo zaczyna brakować miejsca w lodówce.

        Comment

        • Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
          Na waszym miejscu wywaliłbym to, chyba, że zamierzacie sami jeszcze wykorzystywać. Z doświadczenia wiem, że pakuje się gęstwy w słoiki, bo "żal", a po kilku tygodniach i tak trzeba je zutylizować, bo zaczyna brakować miejsca w lodówce.
          Ja mam całą dodatkową lodówke do dyspozycji, dlatego czekam aż zaczną śmierdzieć, bo na brak miejsca mogę się nie doczekać.

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
          Czy to znaczy że mam ci dać mój słoik saflagerów a ty mi dasz dwa?
          To znaczy, że mogę Ci dać dwa, ale Twoich nie wezmę.

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
          Na waszym miejscu wywaliłbym to
          Taki też mam zamiar, dlatego nawet nie zakładałem tematu, bo i tak nikt tego nie będzie chciał.
          Last edited by Marcin_wc; 2006-01-11, 21:34.

          Comment

          • darko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 2078

            #6
            Ja wezmę, ale będziesz musiał dopłacić
            Last edited by darko; 2006-01-11, 21:51.

            Comment

            • joelka
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.03
              • 817

              #7
              kurczak no. Na drugi raz nie będę zamawiać drożdży i przepłacać na przesyłkach skoro wywalacie takie fajne gęstwy Chętnie przyjmę szczególnie te inne niż saflagery i safale i safbrefy

              Comment

              • joelka
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2005.03
                • 817

                #8
                Przyjmę też każdą ilość słodów nawet przeterminowanych byle bez robaczków i pleśni. Bo tez mnie słuchy doszły, że można wywalić nie mówiąc o paleniu szyszek na koniec sezonu. Ja tam sobie poradzę i jeszcze dobre piwo zrobię
                Jak się jest na utrzymaniu to się browar ma z odzysku

                Comment

                • Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                  ... Chętnie przyjmę szczególnie te inne niż saflagery i safale i safbrefy
                  Właśnie te INNE cieszą się wiekszym powodzeniem. Drożdży Saf... każdy ma od groma.

                  Ja robię sporo piwa i zostaje mi dużo drożdży. Ale nie chce mi się pakować i łazić z tym na pocztę, bo zabiera to dużo czasu i kosztuje. Więc jeśli ktoś zechce pofatygować się do Świdnicy, to będęe dawał sygnały, że mam coś na zbyciu. Na dniach będę miał dużo WLP 023.

                  Comment

                  • endrio
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2004.10
                    • 222

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                    Przyjmę też każdą ilość słodów nawet przeterminowanych byle bez robaczków i pleśni. Bo tez mnie słuchy doszły, że można wywalić nie mówiąc o paleniu szyszek na koniec sezonu. Ja tam sobie poradzę i jeszcze dobre piwo zrobię
                    Jak się jest na utrzymaniu to się browar ma z odzysku

                    Mogę wspomóc browar słodem karmelowym jasnym w ilości do 10 kg. po kosztach przesyłki + jakieś gęstwy gratis .
                    Słód jest świeży, nie zawierający niespodzianek

                    Comment

                    • joelka
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.03
                      • 817

                      #11
                      Teraz to mi aż głupio bo wyszło na to że tylko żerować będę na każdym Nie chcę nikogo pozbawiać zapasów a jedynie zaopiekować się surowcami które niektórym idą do wywalenia. Ale jak najbardziej przyjmę wszystko co nierobaczywe i chętnię osobiście co bym mogła piwami się oddźwięczyć.

                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X