są przynajmniej dwa podmioty, które sprzedają nie kradzione.
kegi do piwa 50 L i 30 L
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuWszystkie na Allegro są kradzione z obiegu.
Comment
-
-
Panowie....
przeszukuję sieć (w tym serwisy aukcyjne systematycznie), nie chcę kupić od złodzieja.. ale jak ktoś likwiduje coś, pub lub co innego i chce się pozbyć, a nie ma komu wydać mu kaucji to co mam uznać to za "kradzione z obiegu" i nie kupić ?
Zawsze mogę sprowadzić z USA już przerobione ale to chyba taniej będzie jak zamówię od razu instalację mikrobrowarową
A więc :
Jak ma ktoś jakieś konkretne namiary będę wdzięczny ?
Nieważne czy na przedstawicielstwa czy firmy przerabiajace...(www.keg.pl już znam ) Przynajmniej się dowiem ile kosztuje nowy/lub odzyskany KEG.
Bo chyba w końcu gdzieś można kupić w tym kraju legalnie KEGA ? czy nie ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesw małych ilościach nie za bardzo jest chętnych do sprzedaży. trafiłem na dwie firmy, ale obie liczą na duże zamówienia.
Duże ? to znaczy 100 sztuk czy ile ?
Bo może mniejsza ilość by wchodziła w rachubę i starym zwyczajem można by zebrać chętnych forumowiczów o ile by byli i zrobić wspólne zamówienie.
Comment
-
-
W Polsce są przedstawicielstwa dwóch najwiekszych producentów kegów:
1) Franke/blefa
2) Teka/Tielmann
Trzeba się z nimi porozumieć w sprawie sprzedaży kegów ale bez nazw browarów. Koszt transportu 1 kega będzie wysoki...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiPanowie...ale jak ktoś likwiduje coś, pub lub co innego i chce się pozbyć, a nie ma komu wydać mu kaucji to co mam uznać to za "kradzione z obiegu" i nie kupić
Dla ułatwienia przypomnę, że jeszcze pod koniec lat dziewięćdziesiątych kaucja za kega wynosiła 400 zł. Jak ktoś sprzedaje gdziekolwiek ocechowane kegi za 50 czy 70 zł, to znaczy, że są one kradzione.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu... Sam fakt likwidacji knajpy nie powoduje automatycznie, że jej właściciel staje się właścicielme browarowych sprzętów czy beczek...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Jak chcecie rozstrząsać problem natury prawnej to o.k. nie mam umowy przed oczami ale jeśli jest tak jak mówi kangurpl... to Krzysiu chyba musisz zweryfikować swoją tezę.
Ale już przestaje wnikać.....
Chciałbym tylko legalnie nabyć kega najlepiej używanego/zdezelowanego takiego którego browar naprzykład chciałby zezłomować..... żeby było taniej....
Czy to przestępstwo ?
Jak tak to proszę Art'a o skasowanie wątku bo zostanie on posądzony o paserstwo pozwalając na publikację takich postów jak mój.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiiKupie Kegi 50 L i 30 L uzywane w dobrym stanie.
Jak widać są bez fittingów, ale z racji planowanego wykonania z nich RIMS'a sa nie potrzebne....
Ważne, że zakup był z LEGALNEGO źródła mam nawet f-re, a cena to tajemnica handlowa ale powiem tyle że za trzy włącznie z kosztami transportu zapłaciłem mniej niż za jeden garnek do gastronomii o pojemności 50L .
Nie wiem czy mogę podać źródło co by nie było to potraktowane jako kryptoreklama
Pozdrawiam
Comment
-
Comment