kegi do piwa 50 L i 30 L

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

są przynajmniej dwa podmioty, które sprzedają nie kradzione.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-04-29, 11:00.

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

No to podaj jakieś namiary. Chętnie zapoznam się z ofertą niekradzionych kegów za 50 - 70 zł.

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

miałem na myśli corneliusa nie KEG 30 i 50. sam zresztą podałem ceny kegów od bezpośredniego importera w innym wątku. niektórym jednak relatywizm moralny pozwala takie rzeczy jak piszesz nazywać "nie kradzionymi"

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
          Wszystkie na Allegro są kradzione z obiegu.
          Nie koniecznie. Był na przykład miesiąc albo dwa temu człowiek, który likwidował przetwórnię mleka, w której używał piwnych kegów do transportu. Ponadto, niekiedy małe lokale posiadały własne kegi z małych nieczynnych już browarów i nie miał im kto kaucji wypłacić więc je sprzedają, jak na przykład jest z beczkami gumowanymi z Piasta czy beczkami z Warszawskich, które się niekiedy na allegro ujawniają.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• szefi
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.12
            • 194

Panowie....
            przeszukuję sieć (w tym serwisy aukcyjne systematycznie), nie chcę kupić od złodzieja.. ale jak ktoś likwiduje coś, pub lub co innego i chce się pozbyć, a nie ma komu wydać mu kaucji to co mam uznać to za "kradzione z obiegu" i nie kupić ?
            Zawsze mogę sprowadzić z USA już przerobione ale to chyba taniej będzie jak zamówię od razu instalację mikrobrowarową
            A więc :
            Jak ma ktoś jakieś konkretne namiary będę wdzięczny ?
            Nieważne czy na przedstawicielstwa czy firmy przerabiajace...(www.keg.pl już znam ) Przynajmniej się dowiem ile kosztuje nowy/lub odzyskany KEG.
            Bo chyba w końcu gdzieś można kupić w tym kraju legalnie KEGA ? czy nie ?

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

w małych ilościach nie za bardzo jest chętnych do sprzedaży. trafiłem na dwie firmy, ale obie liczą na duże zamówienia.

Comment

• szefi
                • 2005.12
                • 194

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                w małych ilościach nie za bardzo jest chętnych do sprzedaży. trafiłem na dwie firmy, ale obie liczą na duże zamówienia.
                Dwie firmy to znaczy ?
                Duże ? to znaczy 100 sztuk czy ile ?
                Bo może mniejsza ilość by wchodziła w rachubę i starym zwyczajem można by zebrać chętnych forumowiczów o ile by byli i zrobić wspólne zamówienie.

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19274

pisałem o tym w jakimś wątku o KEGach. jedna z firm to Vulcascot - przedstawiciel Franke/Blefa, drugą musiałbym gdzieś w poczcie poszukać. no i jest jeszcze Schaffer, ale nie wiem czy ma przedstawicieli w Polsce.

Comment

• Krzysztof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.04
                    • 1689

W Polsce są przedstawicielstwa dwóch najwiekszych producentów kegów:
                    1) Franke/blefa
                    2) Teka/Tielmann

Trzeba się z nimi porozumieć w sprawie sprzedaży kegów ale bez nazw browarów. Koszt transportu 1 kega będzie wysoki...
                    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
                      Panowie...ale jak ktoś likwiduje coś, pub lub co innego i chce się pozbyć, a nie ma komu wydać mu kaucji to co mam uznać to za "kradzione z obiegu" i nie kupić
                      Każdy keg, który ma wybitą nazwę firmy i numer seryjny, jest własnością tej firmy. Nie ma żadnego znaczenia, czy ma kto wypłacić kaucję, czy nie. Sam fakt likwidacji knajpy nie powoduje automatycznie, że jej właściciel staje się właścicielme browarowych sprzętów czy beczek. Wpłacenie kaucji nie jest zakupem, a jedynie zabezpieczeniem finansowym (nieadekwatnym zresztą do rzeczywistej ceny), podobnym do weksla. To, że firmy nie egzekwują wszystkich swoich należności, wynika jedynie z tego, że koszty egzekucji byłyby wyższe, niż koszty kupienia nowego kega.

Dla ułatwienia przypomnę, że jeszcze pod koniec lat dziewięćdziesiątych kaucja za kega wynosiła 400 zł. Jak ktoś sprzedaje gdziekolwiek ocechowane kegi za 50 czy 70 zł, to znaczy, że są one kradzione.

Comment

• kangurpl
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.03
                        • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                        ... Sam fakt likwidacji knajpy nie powoduje automatycznie, że jej właściciel staje się właścicielme browarowych sprzętów czy beczek...
                        Umowa browaru z właścicielem zawiera punkt mówiący że po określonym okresie od wygaśnięcia umowy (3 lub 6 miesięcy - nie pamietam) nieodebrane przez browar wyposażenie przechodzi na własność właściciela lokalu !!!!
                        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• szefi
                          • 2005.12
                          • 194

Jak chcecie rozstrząsać problem natury prawnej to o.k. nie mam umowy przed oczami ale jeśli jest tak jak mówi kangurpl... to Krzysiu chyba musisz zweryfikować swoją tezę.
                          Ale już przestaje wnikać.....

Chciałbym tylko legalnie nabyć kega najlepiej używanego/zdezelowanego takiego którego browar naprzykład chciałby zezłomować..... żeby było taniej....
                          Czy to przestępstwo ?
                          Jak tak to proszę Art'a o skasowanie wątku bo zostanie on posądzony o paserstwo pozwalając na publikację takich postów jak mój.

Comment

• szefi
                            • 2005.12
                            • 194

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeii
                            Kupie Kegi 50 L i 30 L uzywane w dobrym stanie.
                            Ja szukałem i znalazłem, udało mi się kupić używane 50L czy w dobrym sami oceńcie.
                            Jak widać są bez fittingów, ale z racji planowanego wykonania z nich RIMS'a sa nie potrzebne....

Ważne, że zakup był z LEGALNEGO źródła mam nawet f-re, a cena to tajemnica handlowa ale powiem tyle że za trzy włącznie z kosztami transportu zapłaciłem mniej niż za jeden garnek do gastronomii o pojemności 50L .
                            Nie wiem czy mogę podać źródło co by nie było to potraktowane jako kryptoreklama
                            Pozdrawiam
                            Attached Files

Comment

• Rolek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.08
                              • 1038

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
                              (...)
                              Nie wiem czy mogę podać źródło co by nie było to potraktowane jako kryptoreklama
                              Pozdrawiam
                              Dawaj na PW!

Comment

• Marek-C
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.12
                                • 848

kryptoreklama jest tam po prawej od kegów!!! precz precz!
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Marek-C; 2006-05-10, 11:58.
                                Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

Comment

Przetwarzanie...
                                X