Mam miejsce gdzie mógłbym posadzić sobie chmiel. Kupiłem sadzonkę chmielu zwyczajnego, ale chciałbym posadzić odmiany stosowane w produkcji piwa. Czy ktoś mógłby mi w tym pomóc, załatwić i przesłać sadzonki lub podać jakiś adres gdzie można to załatwić. Z gory dziękuję
sadzonki/sztobry chmielu
Collapse
X
-
Zaczekaj do marca-kwietnia i kup sadzonki (a raczej fachowo: sztobry) za pośrednictwem www.browamator.pl
Teraz za wcześnie na sadzenie
Zapraszam też tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=1473
-
-
w ramach obrony polskich odmian... warto mieć własną plantację
http://www.browamator.pl/szczegoly.p...2010_-_zapisy_!
Comment
-
-
?
Z ciekawości, gdzie wylądował post na temat możliwości zakładania własnej przydomowej plantacji, który chyba widziałem w tym wątku, wie ktoś ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedziZ ciekawości, gdzie wylądował post na temat możliwości zakładania własnej przydomowej plantacji, który chyba widziałem w tym wątku, wie ktoś ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziChodzi Ci o Chmielnik ??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedziZ ciekawości, gdzie wylądował post na temat możliwości zakładania własnej przydomowej plantacji, który chyba widziałem w tym wątku, wie ktoś ?Last edited by ART; 2010-04-16, 08:43.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedziNapisałem wczoraj po Marusi posta o samodzielnej uprawie chmielu- nie wiem czy został z jakiegoś powodu usunięty, czy nie wysłał się??
Art nie przenoś tego posta, bo to się nie skończy...
AHA: W tym zdaniu:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziNiestety wytworzyliśmy swojego podgatunku.Last edited by Seta; 2010-04-16, 09:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mimazy Wyświetlenie odpowiedziNapisałem wczoraj po Marusi posta o samodzielnej uprawie chmielu- nie wiem czy został z jakiegoś powodu usunięty, czy nie wysłał się??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gladiator Wyświetlenie odpowiedzispoko. poszukaj gdzie sie hodoje hodzi mi o plantacje, i pod oslona nocy... jeden korzonek ci wystarczy. w 80-tych latach kiedy bylem maly z ojcem przeprowadzilismy taka operacje, jak fajnie rosl w ogrudku. tylko ze wtwdy moj ojciec nie robil piwa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Sztobry można kupić, nie trzeba kraść.
Myślę, że jak się poprosi to rolnik sam wykopie sadzonkę.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Hallertau Spalt Select oraz Tattanger poszukuje sztobrw
poszukuje sztobrow Hallertau Spalt Select oraz Tattanger chętnie kupie kilka do domowego chmielnika czy ktoś posiada , informacje gdzie można zakupić proszę o info na cipro@poczta.onet.pl
Comment
-
Comment