czy chciałby ktoś mi dać/sprzedać drożdże do pszenicznego? :-D

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • solik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.11
    • 31

    #1

    czy chciałby ktoś mi dać/sprzedać drożdże do pszenicznego? :-D

    witam

    czy chciałby ktoś mi ofiarować drożdże do przenicznego najlepiej z woj. sląskiego lub tez moge pokryć koszty związane z wysyłka itd. huanghua miał mi wysłąć ale mu padły

    pozdrawiam
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    #2
    Wal do Titus_Fox'a z Krakowa. Ale daj mu coś w zamian

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !

    Comment

    • huanghua
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.10
      • 1910

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solik
      witam

      czy chciałby ktoś mi ofiarować drożdże do przenicznego najlepiej z woj. sląskiego lub tez moge pokryć koszty związane z wysyłka itd. huanghua miał mi wysłąć ale mu padły

      pozdrawiam
      Skarż się na mnie..skarż
      Własnie rozmawiałem z kumplem. Mówił że właśnie kończy za kilka dni pszeniczniaka. Nawyżej wtedy zrobie jeszcze jedno podejście do żniw drożdżowych.
      W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

      Comment

      • solik
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.11
        • 31

        #4
        ooo to by było idealnie huanghua dzieki za zainteresowanie

        Comment

        • wg2
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.07
          • 264

          #5
          MOgę Ci przesłac Wyeast 3056 Bavarian Wheat, po fermentacji cichej. Mają około 2 tygodni. Tylko prawdę mówiąc nie wiem jak przesyłać gęstwę, butelka? Mieszkam koło Tarnowa woj. małopolskie
          GAWEŁ

          Comment

          • Titus_Fox
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.10
            • 400

            #6
            mam świeżą gęstwę z 26 marca. Tylko jak to przesłać, to jest pytanie...

            Comment

            • joelka
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.03
              • 817

              #7
              Sloiczek wypełnić gęstwą do połowy (co by nie wybuchło ) Owinąć gąbką i do pudełka. Potem już tylko adres, znaczek i priorytet. Jak wyślesz rano, to na drugi dzień w południe będzie.
              Sprawdziłam to

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka
                Sloiczek wypełnić gęstwą do połowy (co by nie wybuchło ) Owinąć gąbką i do pudełka. Potem już tylko adres, znaczek i priorytet. Jak wyślesz rano, to na drugi dzień w południe będzie.
                Sprawdziłam to
                Potwierdzam, wprawdzie gąbką nie owijałam, ale tez doszły szybko
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5618

                  #9
                  Czasem priorytet potrafi iść tyle samo, co zwykła paczka. Pewności nigdy nie należy mieć. Wszystko jest w rękach poczty. A bliskość świąt ma zły wpływ na terminowość przesyłek niestety.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                  Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                  Comment

                  • joelka
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.03
                    • 817

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    Potwierdzam, wprawdzie gąbką nie owijałam, ale tez doszły szybko
                    A w całości czy potłuczone?

                    Co do terminowości poczty, to na razie hula dobrze. Sprawdzam osobiście, bo trochę ostatnio wysyłam i dostaję

                    Comment

                    • Titus_Fox
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2005.10
                      • 400

                      #11
                      spoko, to mogę tak to posłać. Podaj adres, Solik, to puszczę list/paczuszkę. Zapewne tak naprawdę najprościej wymieniać się drożdżami na skosach agarowych, ale poza tym, że zakupiłem szkło i sprzęt, nie miałem jeszcze czasu się tym na dobre zająć.

                      Comment

                      • solik
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.11
                        • 31

                        #12
                        dobra dziekuje wszystkim za zainteresowanie mój adres to : Paweł Solik ul.Bukowina 53a 43-180 Orzesze oczywiście pokryje poniesione koszty

                        pozdrawiam

                        Comment

                        • Shlangbaum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2005.03
                          • 5828

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Fox
                          spoko, to mogę tak to posłać. Podaj adres, Solik, to puszczę list/paczuszkę.
                          Nie wyślij tylko wszystkiego, bo mi też obiecałeś

                          Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                          Comment

                          • Titus_Fox
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2005.10
                            • 400

                            #14
                            o widzisz, muszę pamiętać, żeby w czwartek wziąć też słoiczek dla Ciebie ze sobą do Espresso.

                            Comment

                            Related Topics

                            Collapse

                            • Piotr7
                              drożdże dla początkującego
                              Piotr7
                              Witam!
                              Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
                              Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
                              2024-12-09, 13:24
                            • etman
                              Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
                              etman
                              Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
                              White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

                              Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
                              2024-11-23, 18:56
                            • etman
                              Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
                              etman
                              Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
                              Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

                              Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
                              2024-10-29, 21:38
                            • Mason
                              Materiały o historii porteru
                              Mason
                              Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
                              2024-02-11, 18:12
                            • dadek
                              C.K. Browar, Cesarska IPA
                              dadek
                              Wyszukiwarka nie znalazła, ja tego piwa tu nie pamiętam ale ostatni raz byłem w tym browarze w 2011 roku. Więc może nowość, na pewno dla mnie.
                              Podany tylko alkohol 8%, czyli może to być nawet 19°Blg . Obsługa się nie orientuje...
                              Barwa matowo-złota, piwo lekko zmętnione....
                              2024-04-20, 14:59
                            • Loading...
                            • Koniec listy.
                            Przetwarzanie...