Mam na wydaniu fermentor produkcji włoskiej. Ten co na zdjęciach: #1 #2
-szkło grube, w najcieńszych miejscach 5 mm
-pojemność 5 galonów amerykańskich = ok. 20 litrów + przestrzeń na pianę
-podziałka co 1 galon = ok. 4 litry
-wlot 12 cm średnicy (łatwo się przez niego myje, miesza i zdejmuje gęstwę)
-kranik spustowy solidny, mosiężny, od środka z mosiądzem piwo prawie nie ma kontaktu, w całości się rozkręca do mycia i dezynfekcji
-po bokach uszka ułatwiające bezpieczne przenoszenie
-pokrywa szklana z uszczelką
Zrobiłem na nim osiem 20 litrowych warek i był wygodny. Piana się mieści. Łatwo się przez niego obserwuje co się z piwem dzieje. Chcę go wymienić lub sprzedać ponieważ konstruuję instalację mikrobrowarową i trudno byłoby mi go do niej dopasować.
Kosztował mnie 120 zł.
W zamian chętnie przyjmę do wyboru:
-dwa fermentory z BA z kranikami spustowymi, dobrze żeby jeden miał rurkę fermentacyjną ale bez też się obejdzie
-kega 50 l
-chłodnicę zanurzeniową
-szkło grube, w najcieńszych miejscach 5 mm
-pojemność 5 galonów amerykańskich = ok. 20 litrów + przestrzeń na pianę
-podziałka co 1 galon = ok. 4 litry
-wlot 12 cm średnicy (łatwo się przez niego myje, miesza i zdejmuje gęstwę)
-kranik spustowy solidny, mosiężny, od środka z mosiądzem piwo prawie nie ma kontaktu, w całości się rozkręca do mycia i dezynfekcji
-po bokach uszka ułatwiające bezpieczne przenoszenie
-pokrywa szklana z uszczelką
Zrobiłem na nim osiem 20 litrowych warek i był wygodny. Piana się mieści. Łatwo się przez niego obserwuje co się z piwem dzieje. Chcę go wymienić lub sprzedać ponieważ konstruuję instalację mikrobrowarową i trudno byłoby mi go do niej dopasować.
Kosztował mnie 120 zł.
W zamian chętnie przyjmę do wyboru:
-dwa fermentory z BA z kranikami spustowymi, dobrze żeby jeden miał rurkę fermentacyjną ale bez też się obejdzie
-kega 50 l
-chłodnicę zanurzeniową
Comment