słód wymiana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gobong
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.04
    • 658

słód wymiana

Dzieki kolezenskiej przysludze stalem sie posiadaczem zapasu słodu (jasnego pilzneńskiego, z Baltic -Maltu) dla mnie samego wystarczy na bardzo długo, dlatego chetnie wymieniłbym sie na inne skladniki piwa(poza słodami karmelowym jasnym,ciemnym i barwiacym bo ich takze na razie mam zapasik) ewentualnie jak jakis browarnik amator z okolicy jest w strasznej potrzebie moge wspomoc paroma kg. Prawde mowiąc chętnie na jakieś drozdze bym sie podmienil
  • Regzer
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.07
    • 59

Heh Lędziny - kiedyś nawet miałem tam mieszkać Witam browarnika! Wprawdzie nie jestem z Lędzin, ale mogę podjechać z Oświęcimia. Co do szczegółów ew. wymiany na drożdże, lub inne dobra - to już PW.

Regzer

Comment

• gobong
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.04
      • 658

Cały słód wymieniłem, więc sprawa juz nieaktualna

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
        dadek
        Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
        2022-07-02, 01:16
      • darekd
        1. selský pivovárek Kroměříž, McHugo
        darekd
        Browarek z morawskiego Kromieryża warzący od 2013 r.

https://selsky-pivovarek.cz/

"Czech-American Amber Ale"
        13,5% ekstr.
        5,3% alk.

Słód czeski, chmiel amerykański

Aromat - chmielowy, połączenie bardzo delikatnych cytrusów...
        2024-10-30, 00:53
      • darekd
        Lubrow, Eclaron Pils
        darekd
        Ekstr. 12%
        Alk. 5,1%

Chmiele: Nectaron (NZ) oraz Eclipse (AUS)

W składzie również... słód żytni. Lubią ten słód żytni i udziwniać nim klasyki. W ich Słodowym (Vienna lager) też dorzucili trochę żytka.

Bez filtracji i pasteryzacji
        ...
        2024-09-18, 17:07
      • dadek
        Ukraina, Słowiańsk, Bulwar Puszkina 9, Torskaja Pivovarnia/RC Taler
        dadek
        Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
        2020-03-26, 04:32
      • dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 05:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...