Oddam gęstwę dolnej fermentacji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • angasc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 977

Oddam gęstwę dolnej fermentacji

Jak w temacie. Nie jest to żaden konkretny szczep, ale mieszanka otrzymana jakiś czas temu. Podobno są to stare drożdze używane kiedyś w polskich browarach, teraz już nie stosowane. Wypracowały bardzo ładnie do 3 Blg. Tworzą bardzo ciekawe nuty zapachowe , nut smakowych jeszcze nie próbowałem. Są do odbioru okolicy Warszawy
    Ostatnia zmiana dokonana przez angasc; 2006-05-20, 23:19.

Related Topics

Collapse

• PK44
    Oddam resztki kolekcji mojego ojca
    PK44
    Dzień dobry,

Oddam z darmo to, co zostało z dużej kolekcji mojego ojca, a co nie wylądowało jeszcze na śmietniku.
    Nie jest tego dużo, kilkadziesiąt podstawek, jakaś setka, może więcej etykiet z butelek.

Wszystkie są w bardzo dobrym stanie, przeleżały w szafie...
    2024-01-20, 14:24
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 20:01
  • NaChwile
    oddam korek browaru Roesler Breslau -lok. Wrocław
    NaChwile
    Witam mam do oddania korek jak w temacie. Za darmo/za piwo. Lokalizacja Wrocław, galeria dominikańska lub pl. Grunwaldzki. Wysyłam tylko za przedpłatą. Stan jak na zdjęciu

Znalazłam na działce i pomyślałam, że ktoś może uznać za okaz kolekcjonerski
    2025-01-19, 17:09
  • mk77
    Kupię/przyjmę gęstwę dolnej fermentacji
    mk77
    Witam
    Trochę pokrzyżowały mi się plany piwne i w związku z tym bardzo potrzebuję gęstwy drożdy dolnej fermentacji - pod porter bałtycki.
    Czy ktoś z Opola lub okolic jest w stanie poratować ? Chętnie odkupię lub przyjmę.
    Pozdrawiam
    2016-05-04, 11:25
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 00:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...