Gęstwę przyjmę :) i się zaopiekuję -dolniaki lub górniaki

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

    #1

    Gęstwę przyjmę :) i się zaopiekuję -dolniaki lub górniaki

    Witam,
    Przeglądam ogłoszenia i jakoś nie mam szczęścia aby w mojej okolicy ktoś chciał oddać do adopcji dowolną gęstwę z płynnych drożdży, (aż boję się powiedzieć "profesjonalnych/przemysłowych" ) .
    Z chęcią bym przyjął/zaopiekował się takową .
    Nie miałem jeszcze przyjemności opiekować się płynnymi drożdzami i chciałby rozpocząć tę przygodę od adopcji.
    Jakby ktoś miał ochotę zlecić mi taką adopcję to z wielką chęcią odbiorę w okolicach:
    bydgoszczy, warszawy lub na trasie w-wa-bydgoszcz.

    W zamian mogę zaoferować:
    - słód karmelowy Baltic
    - słów pizlneński Optima


    Pozdrawiam
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24005

    #2
    ja chętnie będę służył gęstwą wysyłkowo, ale po tym jak otrzymane przeze mnie drożdże odsłużą swoje w fermentorze, czyli za kilkanaście dni. przypomnij mi się na PW proszę jeśli będziesz zainteresowany.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • Wielki_B
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.02
      • 1968

      #3
      Gdybym mieszkał w Bydgoszczy, to postarałbym się o dojście do tamtejszej stacji propagacji drożdży, bo o ile sie nie mylę, to Kujawiak coś takiego ma.
      Wtedy piwa dolnej fermentacji robiłbym chyba tylko na świeżutkich, mocnych drożdżach i tylko tego szczepu. To są świetne Bohemiany. Na jednej porcji objechałbym max 3-4 warki, a potem stawiłbym sie po nowe.

      Jeśli ktoś z Tychów czyta tego posta, to może zechciałby się czymś takim zainteresować w tamtejszej stacji propagacji? - W zamian za regularna współpracę na tym polu oferuję regularne dostawy degustacyjnych próbek z poszczególnych warek.
      Zresztą... hmmm... w zasadzie może to być każdy rejon Polski, w tym Bydgoszcz, bo i tak pośrednikiem byłaby Poczta Polska.

      Comment

      • szefi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.12
        • 194

        #4
        Byłem w "Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno - Spożywczego. Samodzielna Pracownia Gorzelnicza", ale nie zajmuja się już drożdżami browarnianymi od kilku lat , jedynie winnymi, powodem podobno ginące browary okoliczne między innymi kujawiak . Fakt nie byłem w samym browarze, ale po kontakcie w temacie słodu raczej nie spodziewam się przychylnego nastawienia, ale dzięki za sugestię spróbuje jeszcze raz.

        Comment

        • Marek-C
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.12
          • 848

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
          Gdybym mieszkał w Bydgoszczy, to postarałbym się o dojście do tamtejszej stacji propagacji drożdży, bo o ile sie nie mylę, to Kujawiak coś takiego ma.
          Wtedy piwa dolnej fermentacji robiłbym chyba tylko na świeżutkich, mocnych drożdżach i tylko tego szczepu. To są świetne Bohemiany. Na jednej porcji objechałbym max 3-4 warki, a potem stawiłbym sie po nowe.

          Jeśli ktoś z Tychów czyta tego posta, to może zechciałby się czymś takim zainteresować w tamtejszej stacji propagacji? - W zamian za regularna współpracę na tym polu oferuję regularne dostawy degustacyjnych próbek z poszczególnych warek.
          Zresztą... hmmm... w zasadzie może to być każdy rejon Polski, w tym Bydgoszcz, bo i tak pośrednikiem byłaby Poczta Polska.
          Zapomnij! Browar Tychy do amatorskiego warzenia ma stosunek ... seksualny!
          Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

          Comment

          • Wielki_B
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.02
            • 1968

            #6
            Wiele razy spotkałem się z takim "seksualnym" podejściem.
            W 90 proc. przypadków pomogło uprzednie niezobowiązujące spotkanie z właściwą osobą (najpierw trza ustalić, kto nią jest, ale bez robienia wielkiego rozgłosu w całym browarze) i zostawienie w biurze dobrej wódki, bez zobowiązań.
            Na drugim spotkaniu idzie już jak po maśle...

            PS. Nikogo nie zamierzałem pouczać, ani, broń Boże, do niczego złego namawiać.

            Comment

            • Marek-C
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.12
              • 848

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
              Wiele razy spotkałem się z takim "seksualnym" podejściem.
              W 90 proc. przypadków pomogło uprzednie niezobowiązujące spotkanie z właściwą osobą (najpierw trza ustalić, kto nią jest, ale bez robienia wielkiego rozgłosu w całym browarze) i zostawienie w biurze dobrej wódki, bez zobowiązań.
              Na drugim spotkaniu idzie już jak po maśle...

              PS. Nikogo nie zamierzałem pouczać, ani, broń Boże, do niczego złego namawiać.

              Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

              Comment

              • Wielki_B
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.02
                • 1968

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
                Piwa mają dosyć, a domowe niekoniecznie musi im smakować; koniaki nie są w modzie i z reguły zalegaja po szafach lub krążą w światku jako notoryczne prezenty.
                Co innego z dobrą czyściochą.

                Comment

                • Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                  zostawienie w biurze dobrej wódki, bez zobowiązań.
                  Na drugim spotkaniu idzie już jak po maśle...
                  Czy to nie nazywa się łapówkarstwo!? To chyba jest karalne, no nie! Ach gdyby tu odpowiednie służby zajrzały
                  Poszukuję

                  Comment

                  • DanielJakubowski
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.12
                    • 791

                    #10
                    Ziobro (słownie: zero) na pewno się tym zajmie, jak tylko schwyta bezdomnego bluźnierce.
                    Pozdrawiam
                    dj

                    Comment

                    • buran
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2005.12
                      • 110

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
                      Czy to nie nazywa się łapówkarstwo!? To chyba jest karalne, no nie! Ach gdyby tu odpowiednie służby zajrzały
                      Lapówkarstwo? Fuj jak brzydko. To się nazywa lobbing.

                      Comment

                      • darko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 2078

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
                        Witam,
                        Przeglądam ogłoszenia i jakoś nie mam szczęścia aby w mojej okolicy ktoś chciał oddać do adopcji dowolną gęstwę z płynnych drożdży, (aż boję się powiedzieć "profesjonalnych/przemysłowych" ) .
                        Z chęcią bym przyjął/zaopiekował się takową .
                        Nie miałem jeszcze przyjemności opiekować się płynnymi drożdzami i chciałby rozpocząć tę przygodę od adopcji.
                        Jakby ktoś miał ochotę zlecić mi taką adopcję to z wielką chęcią odbiorę w okolicach:
                        bydgoszczy, warszawy lub na trasie w-wa-bydgoszcz.

                        W zamian mogę zaoferować:
                        - słód karmelowy Baltic
                        - słów pizlneński Optima


                        Pozdrawiam
                        Świeża gęstwa W34/70 (Bohemian lager) do odebrania w przyszłym tygodniu w Warszawie. Za piwo

                        Comment

                        • gralll
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2005.06
                          • 127

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                          Piwa mają dosyć, a domowe niekoniecznie musi im smakować; koniaki nie są w modzie i z reguły zalegaja po szafach lub krążą w światku jako notoryczne prezenty.
                          Co innego z dobrą czyściochą.
                          Co prawda to prawda czyścioch to podstawa mało kto perfumy lubi
                          Ale wolę Piko znaczy się piwo

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          • wirdar1
                            Brewkit Czech Pils
                            wirdar1
                            Witam
                            To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
                            Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
                            13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
                            2023-03-21, 15:51
                          • dadek
                            Czechy, Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
                            dadek
                            Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
                            2022-07-02, 01:16
                          • dadek
                            Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
                            dadek
                            Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
                            2022-01-15, 03:06
                          • darekd
                            Held-Bräu, Gössweinsteiner Wallfahrtsbier
                            darekd
                            Piwo z Górnej Frankonii uwarzone w browarze Held dla nieodległego miasta Gössweinsteiner, które to piwo ma posilać pielgrzymów zmierzających do tamtejszej bazyliki.

                            Nie wiem, czy jest to ich klasyczne marcowe (festbier) czy osobne piwo.

                            Aromat - słodowy, z suszonym...
                            2020-10-21, 14:41
                          • mk77
                            Kupię/przyjmę gęstwę dolnej fermentacji
                            mk77
                            Witam
                            Trochę pokrzyżowały mi się plany piwne i w związku z tym bardzo potrzebuję gęstwy drożdy dolnej fermentacji - pod porter bałtycki.
                            Czy ktoś z Opola lub okolic jest w stanie poratować ? Chętnie odkupię lub przyjmę.
                            Pozdrawiam
                            2016-05-04, 11:25
                          • Loading...
                          • Koniec listy.
                          Przetwarzanie...