White Labs - 16 szczepów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Shlangie też mógł zamówić WLP (było to w planach), a musi normalnie opłacić to i owo.
    I tu jest cały ból. Żeby firma mogła zaprezentować coś w interesującej cenie musi szukać i pertraktować o wiele dłużej. Nie wystarczy zamówienie w sklepie za granicą. Stąd zbiorowe zamówienie prywatne niekiedy bardziej się opłaca.

Mam nadzieję, że wszyscy tak nie kupują surowców bo jakby tak, to dajcie znać wcześniej żebym mógł manatki pakować e-prezes rozumie ten mechanizm bo wiele o tym rozmawiamy, stąd wysunął swoje wątpliwości jak mniemam, zdrówko

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

Drożdże już są w Warszawie, powinno udać się nam jeszcze dziś je odebrać.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
        miałeś trochę racji oczywiście ale przecież wspólne kupowanie surowców przez forumowiczów ma długą i dobrą tradycję
        No, właśnie - ile już było na tym forum tematów o wspólnym zakupie słodu, czy innych produktów niezbędnych piwowarowi? I jakoś nikt nigdy się tego nie czepiał. Maidenowiec zaproponował to samo, z tą tylko różnicą, że najpierw założył za innych swoje pieniądze.
        Do tego proponuje piwowarom domowym coś, co nie jest dostępne w żadnym sklepie polskim, ze sklepikiem browarnianym włącznie. A ludzie (na szczęście nie wszyscy), zamiast się cieszyć - narzekają. I weź tu, dogodź innym.

Osobiście jestem zachwycona propozycją Maidenowca, tym bardziej, że stanowczo bardziej wolę pracować z White Labs niż z Wyeast. Takie moje osobiste zboczenie

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
          No, właśnie - ile już było na tym forum tematów o wspólnym zakupie słodu, czy innych produktów niezbędnych piwowarowi? I jakoś nikt nigdy się tego nie czepiał. Maidenowiec zaproponował to samo, z tą tylko różnicą, że najpierw założył za innych swoje pieniądze.
          Do tego proponuje piwowarom domowym coś, co nie jest dostępne w żadnym sklepie polskim, ze sklepikiem browarnianym włącznie. A ludzie (na szczęście nie wszyscy), zamiast się cieszyć - narzekają. I weź tu, dogodź innym.

Osobiście jestem zachwycona propozycją Maidenowca, tym bardziej, że stanowczo bardziej wolę pracować z White Labs niż z Wyeast. Takie moje osobiste zboczenie
          Jeny w każdym temacie jakieś zboczuchy. Jeszcze przyjdzie nazwę forum zmienić
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

Mnie tam tutaj dobrze

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

OK, skoro ART i Shlangie nie widzą problemu, to ja też sobie będę handelek uskuteczniał, jeśli łaska.

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23932

ART widzi problem i składa oficjalny OPR.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

Przyjmuję Ochotnicze Paramilitarne Rezerwy chlebem i solą
                  Last edited by Maidenowiec; 2006-10-11, 21:50.

Comment

• Małażonka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                    OK, skoro ART i Shlangie nie widzą problemu, to ja też sobie będę handelek uskuteczniał, jeśli łaska.
                    Łaska, o ile będziesz miał coś, co w Polsce jest zupełnie niedostępne, na razie oferujesz tylko złośliwość, której mamy pod dostatkiem....
                    Pochwal się, co takiego trzymasz za pazuchą, jeśli łaska
                    Last edited by Małażonka; 2006-10-11, 22:52.

Comment

• Shlangbaum
                      • 2005.03
                      • 5828

Jaki jest sens w dalszym przekomarzaniu się ?

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• e-prezes
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

Łaska, o ile będziesz miał coś, co w Polsce jest zupełnie niedostępne, na razie oferujesz tylko złośliwość, której mamy pod dostatkiem....
                        nie oferuję złośliwości. widzę tylko bezsens prowadzenia sklepiku browar.bizowego skoro forumowicze potrafią zrobić wszystko samemu i czasem taniej. szczerze sam byłem zdziwiony, że było tylu chętnych go prowidzić skoro dla tak wielu jest za drogi.
                        mam coś w zanadrzu co jest mi potrzebne, ale jak na razie niektórzy forumowicze depczą mi po piętach i nie zamierzam topić ciężko zarobionej kasy... a jeśli już to spytam ARTa czy to jest fair.

Comment

• Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                          Jaki jest sens w dalszym przekomarzaniu się ?
                          Fundamentalny

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19261

przecież ja nikomu nie bronię wykazywać własnej inwencji... chodziło mi o to w jaki sposób oferta została zaprezentowana. tak jak pisałem, to nie moje forum a ARTa i jeśli jemu to pasuje to ja się zamykam (w trumience).

Comment

• iron
                              • 2002.08
                              • 6717

Nie zpomnij się zakopać...
                              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23932

gwoli ścisłości - post #1 Maidenowca otwierający temat - wpienił mnie i jeśli ktoś tak opisaną ofertę jeszcze zamieści będę się poważnie zastanawiał nad jej szybkim usunięciem. Zgadzam się tu z pierwotnym "oburzeniem" e-prezesa. A z Maidenowcem na PW sprawę sobie wyjaśniliśmy , nieco rozjaśniają sprawę też jego późniejsze posty w tym temacie. to tyle - jestem dalej czujny
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X