Witam
Zacząłem bawić się w domowe piwko ( to już chyba nie jest zabawa ).
Zainwestowałem otatnio trochę w sprzęt ( zrobiłem swój własny kocioł warzelno-zacier ny, wyposażony w system grzania, system filtracji, sterowanie itp., oraz trochę surowca) i tym nadszarpnołem chwilowo finanse.
Brakuje mi konkretnych drożdży.Wiem, wiem nie wszystko na raz, można je kupić itd., ale jestem nie cierpliwy. Zakupiłem parę sztuk suchych drożdży i nawet udało mi się już jedne odzyskać, ale nie mam już dolnych. Jestem już po wyczerpującej lekturze na temat skosów, odzyskiwania drożdży itp., no ale od czegoś trzeba zacząć.
Więc moje pytanko. Czy ktoś z grona forumowiczów ( tak to się pisze?), mógł by mni wspomóc jakąś gęstwą itp( i dolne i górne). Będę wdzięczny za wszelakie odpowiedzi, sugestie lub rady ( ktoś z poza moich znajomych będzie musiał ocenić co to stworzyłem).
Oczywiście koszty za pobraniem.
Zacząłem bawić się w domowe piwko ( to już chyba nie jest zabawa ).
Zainwestowałem otatnio trochę w sprzęt ( zrobiłem swój własny kocioł warzelno-zacier ny, wyposażony w system grzania, system filtracji, sterowanie itp., oraz trochę surowca) i tym nadszarpnołem chwilowo finanse.
Brakuje mi konkretnych drożdży.Wiem, wiem nie wszystko na raz, można je kupić itd., ale jestem nie cierpliwy. Zakupiłem parę sztuk suchych drożdży i nawet udało mi się już jedne odzyskać, ale nie mam już dolnych. Jestem już po wyczerpującej lekturze na temat skosów, odzyskiwania drożdży itp., no ale od czegoś trzeba zacząć.
Więc moje pytanko. Czy ktoś z grona forumowiczów ( tak to się pisze?), mógł by mni wspomóc jakąś gęstwą itp( i dolne i górne). Będę wdzięczny za wszelakie odpowiedzi, sugestie lub rady ( ktoś z poza moich znajomych będzie musiał ocenić co to stworzyłem).
Oczywiście koszty za pobraniem.
Comment