Wymiana drożdży - Trójmiasto

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KrizIzzy
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.01
    • 16

    Wymiana drożdży - Trójmiasto

    Taki mi sie szalony pomysl zrodzil w glowie.

    Skoro tak gwaltownie wzrosla liczba browarnikow w trojmiescie moze warto by bylo zawiazac jakas komitywe w sprawie dzielenia sie drozdzami?
    Czy ktos jeszcze uwaza ze bylby to dobry pomysl?
    A moze jakis pomysl na realizacje.

    Pzdr,
    Krizizzy
    KrizIzzy
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrizIzzy
    Czy ktos jeszcze uwaza ze bylby to dobry pomysl?
    Wielu z nas tak uważa.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrizIzzy
    A moze jakis pomysl na realizacje.
    Jako pomysłodawca masz "prawo pierwszej nocy", więc rzucaj swoim pomysłem.

    Ale tak serio...
    Czym dysponujesz? Czego szukasz?
    Drożdże dolne właśnie zakończyły u mnie sezon, a za jakiś tydzień lub dwa będę dysponował świeżą gęstwą WLP004 a potem WLP530.
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

    Comment

    • KrizIzzy
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2007.01
      • 16

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
      Wielu z nas tak uważa.

      Jako pomysłodawca masz "prawo pierwszej nocy", więc rzucaj swoim pomysłem.

      Ale tak serio...
      Czym dysponujesz? Czego szukasz?
      Drożdże dolne właśnie zakończyły u mnie sezon, a za jakiś tydzień lub dwa będę dysponował świeżą gęstwą WLP004 a potem WLP530.
      Tak na prawde to musze obnazyc prawde:
      Szukam wlasnie dolnych zeby prze swietami jeszcze zbroic lagerka przed swietami bo to ostatnia szansa Kolega moj mistrz z pracy zapodal mi swoja bohemian lager gestwe ale chyba slabo ja odzywilem i wareczka bohemian lagera smierdzi mi porzeczka... chyba stracona

      W lodoweczce mam Irish Ale, ale stoi juz dobrych pare tygodni wiec nie wiem jak sie ma.
      Jesli moglbym sie na "dolne wlasnie zakonczyly u mnie sezon" zalapac to byloby fajnie

      A tak BTW. To pare fotek z mojego warzenia jest na:


      Pzdr,
      Krizizzy
      KrizIzzy

      Comment

      • huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

        #4
        W najbliższy wtorek miałbym gęstwę WLP820 Oktoberfest/Märzen.
        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

        Comment

        • huanghua
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.10
          • 1910

          #5
          Słoiczek gęstwy WLP820 Oktoberfest/Märzen, czeka na odbior.
          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

          Comment

          • banaszek
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.02
            • 617

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrizIzzy
            A tak BTW. To pare fotek z mojego warzenia jest na:

            A co robi ten komputerek? Wykresy i coś więcej? Wygląda mi to na ładny zaczyn na RIMS. Co dalej planujesz?


            Comment

            • Ner0n
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.11
              • 14

              #7
              Wielka prośba do piwowarów z trójmiasta - chciałem jutro warzyć piwo, ale okazało się że gęstwa z ostatniej warki nie nadaje się do użycia a poza nimi nic nie mam. Gdyby ktoś poratował jakimiś górnymi drożdżami - gęstwą czy suchymi - byłbym bardzo wdzięczny.

              Comment

              • huanghua
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.10
                • 1910

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ner0n Wyświetlenie odpowiedzi
                Wielka prośba do piwowarów z trójmiasta - chciałem jutro warzyć piwo, ale okazało się że gęstwa z ostatniej warki nie nadaje się do użycia a poza nimi nic nie mam. Gdyby ktoś poratował jakimiś górnymi drożdżami - gęstwą czy suchymi - byłbym bardzo wdzięczny.
                Po cichej (tj. 1,5 tygodnia) będę dysponował WLP 004 Irish Ale. Gdybyś zakomunikował z 3 dni temu to mialbym spoooooro gęstwy.
                W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                Comment

                • huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

                  #9
                  Świeża gęstwa WLP 004 Irish Ale do odebrania. Chętnych z Trójmiasta proszę o kontakt na PW.
                  W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                  Comment

                  • zaszh
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2006.06
                    • 6

                    #10
                    Ratujcie! Nawarzyłem piwa z zestawu surowcow i po wlaniu w fermentator okazało się, że niema drożdzy.
                    Jest jakiś dobry człowiek - najlepiej z Gdyni - co ma troszkę górnych drożdzy na zbyciu?
                    Najlepiej jeszcze na dziś.
                    Piście na PW lub zaszh(na)tlen(kropka)pl
                    Bibere humanum est, ergo bibamus.

                    Comment

                    • pepesz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 85

                      #11
                      Mam dla Ciebie drożdże. Sprawdź PW.

                      Comment

                      • zaszh
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.06
                        • 6

                        #12
                        Piwo fermentuje. Dzięki za chęci.
                        Bibere humanum est, ergo bibamus.

                        Comment

                        • huanghua
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.10
                          • 1910

                          #13
                          Juto będę miał świeżą gęstwę WLP 004 Irish Ale. Kto jest chętny?
                          W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                          Comment

                          • huanghua
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.10
                            • 1910

                            #14
                            Pilnie przyjme gęstwę drożdży dolnej fermentacji!
                            Odbiorę jeszcze dziś... lub jutro rano.
                            W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                            Comment

                            • KrizIzzy
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.01
                              • 16

                              #15
                              Drozje

                              No wlasnie zapuscilem saflagery w czwartek. Dopiero dzis zastartowaly... cos mi tu smierdzi owocami... wrogowi bym tych drozszy nie przekazal.
                              KrizIzzy

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X