Weź i mnie pod uwagę. Obaczym co to warte.
Gdzie tanie refraktometry?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Człowiek odpowiedział mi i napisał m.in. co następuje (pytałem się o 5 sztuk):
"Due to rapid dropping in GBP, I cannot offer you big discount. My best offer is GBP16.50 per unit including registered airmail if you buy 5 units together."
Chcę jeszcze uściślić o co mu chodzi, bo z tego, co napisał wynika, że cenę za przesyłkę dolicza do każdej sztuki osobno, ale jeśli wyśle 5 sztuk to cena za przesyłkę powinna być moim zdaniem mniejsza.
Wysłałem do niego maila z tym pytaniem i czekam na odpowiedź. Cena 16,50GBP po dzisiejszym kursie funta (4,4314zł) to 73,12zł.
Czy wie ktoś jak to jest z cłem? Jeśli przypadkowo celnikom "spodoba się" przesyłka ?
Pytanie nr 2: Czy zgodzilibyście się na przedpłatę części kwoty (np. 50zł) ?
Jestem w stanie podać do weryfikacji swoje pełne dane np. adres, telefon nr dowodu itp...
Comment
-
-
Nie ma sprawy, ustal co trzeba i podeślij proszę na PW dane rozliczeniowe.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-10-14, 21:18.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
-
Dostałem odpowiedź na moje pytanie:
"We are going to send by registered airmail. The airmail would charge based on the weight of the contents at the increments of 10g.
I already made the price cheaper to reflect the shipping discount."
Tak więc opłata za przesyłkę będzie doliczona do każdej sztuki.
Cło w UE owszem, ale z HongKongu ?
Dobra wiadomość jest taka, że mam jednak konto w PayPal. Stworzyłem go dwa lata temu i myślałem, że już wygasło. Poza tym nie trzeba już mieć karty kredytowej i można zasilać konto z dowolnego banku zwykłym przelewem.
Zaczynam więc procedurę, ale to cło mnie jednak męczy (jak również VAT).
Zamawiam 5 sztuk dla osób:
1. piotry
2. seta
3. macas
4. ART
5. moja skromna osoba
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedziale to cło mnie jednak męczy (jak również VAT).
Widzę, że to ten sam sprzedawca, od którego nabyłem refraktometr, więc nie będzie problemu.
pzdr
ps. paczka z HK ma wyjątkowo lichą [nie bąbelkową] kopertę. Przyszła oczywiście uszkodzona - ofoliowana przez PP. Pani z okienka powiedziała, że "tak było", "tak przyszła z HK". Pokazałem jej tylko wielki napis na zgrzewie folii firmujący jej miejsce pracy Na szczęście sam refraktometr bez śladów uszkodzeń. Działa bez zarzutu - naprawdę nowa jakość pomiaru i kontroli
Comment
-
-
VAT 22% - nie liczyłbym na upusty w tym względzieOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-10-15, 10:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Przede wszystkim paczka idzie Honga, nie z UK?
Generalnie to z tym jest trochę tak jak z zakupami na Allegro, czyli powinno się to opodatkować... Z tym, że jeżeli paczka wysłana jest jako "wartościowa" z ubezpieczeniem itp. to na 100% zostaje przechwycona przez UC na lotnisku, a do adresata trafia po opłaceniu podatków. Jeżeli to "gift", to nikt się nie interesuje.
Jak ktoś chce być na 100% w porządku, to powinien taką paczkę zgłosić do lokalnego UC i opłacić jw. Zrobić to musi importer czyli Artur2.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziimporter czyli Artur2.
Podejrzenia pana są całkowicie bezpodstawne, ja niczym nie handluję, ta pani przyszła w tym płaszczu i w nim wychodzi...
Comment
-
-
Można się dołączyć, czy te 5 sztuk to max.?
Comment
-
-
-
Podpytam sprzedającego.
Comment
-
Comment