Artur, popytaj i poczekaj jeszcze do końca tygodnia. Może chętnych będzie więcej i sprzedający jeszcze coś opuści (ewentualnie spytaj go, czy jeżeli zamówisz np 10 to możesz na coś liczyć)...
Gdzie tanie refraktometry?
Collapse
X
-
Podpytam sprzedającego. Od jego strony chyba problemu nie powinno być.
Aktualnie 6 to max z tego względu, że już wpłaciłem na konto PayPal określoną kwotę i jeśli ktoś jeszcze chciałby, to musiałbym znowu wpłacać do PayPala (a trwa to 1-2dni, jak jest u nich napisane).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedzi
Aktualnie 6 to max z tego względu, że już wpłaciłem na konto PayPal określoną kwotę
Czyli wynika z tego, że mogę się podpiąć, czy pomyliłeś 6 z 5 ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedzi...jeśli ktoś jeszcze chciałby, to musiałbym znowu wpłacać do PayPala (a trwa to 1-2dni, jak jest u nich napisane)."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Możesz.
Jak już będę mieć kasę na PayPal, to zamówię 6:
1. piotry
2. seta
3. macas
4. ART
5. Marusia
6. moja skromna osoba
==
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziCzy w Polsce ten system dziala inaczej?
Ja mam "dodaj środki do konta". Dzisiaj rano właśnie tak zrobiłem.
Kurcze byłem niemal pewien, że to trwa 1-2 dni. Teraz patrzę 2-4 dni.Ostatnia zmiana dokonana przez artur2; 2008-10-15, 13:37.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedzi. Teraz patrzę 2-4 dni."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Czyli jest dokładnie tak jak myślałeś- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziCzyli normalnie tyle ile idzie przelew bankowy. ...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Jest mniej więcej tak:
Przelewy krajowe pomiędzy polskimi bankami są realizowane Elixirem, trwa to od paru godzin, do niecałej doby, w zależności od godziny złożenia zlecenia i godzin w jakich dane banki mają sesje Elixira.
Przelew zagraniczny z Polski zajmuje 2,3 dni.
Zasilenie konta na paypal, to po prostu wysłanie przelewu.
Sama płatność paypal jest natychmiastowa.
I na koniec. Nie rozumiem dlaczego uparcie dążycie do zakupu w tak dużej grupie. Im większa paczka, bardziej wartościowa, tym większe prawdopodobieństwo, że dopadną was z cłem i vatem. A zniżka będzie minimalna, to nieopłacalne ryzyko. My jak już Piokl13 napisał, zamówiliśmy dwa. Dostaliśmy tylko małą zniżkę na koszty przesyłki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13 Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem dlaczego uparcie dążycie do zakupu w tak dużej grupie.
No ale ja już jestem "in" - za późno na przemyślenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13 Wyświetlenie odpowiedziNie rozumiem dlaczego uparcie dążycie do zakupu w tak dużej grupie.
PS. Jak nikt do mnie nie dołączy to i tak kupię te 6 ;-)Ostatnia zmiana dokonana przez artur2; 2008-10-15, 21:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedziNikt usilnie nie stara się kupić maksymalnej liczby ile wlezie. Może i dobrze by było, gdyby kupować np. po dwa w odstępach np. dwutygodniowych (potrzebne by były jeszcze dwie chętne osoby). Koszt byłby w zasadzie taki sam. Co o tym myślicie ?
PS. Jak nikt do mnie nie dołączy to i tak kupię te 6 ;-)
Comment
-
-
Widzę, że deskusja poszła w dobrą stronę, po powrocie do domu chciałem nawet zaprezentować "customs declaration" od ebayowego sprzedawcy. Zakup w dużej grupie jest zupełnie pozbawiony sensu. Skoro boicie się clenia to lepiej rozbić zamówienie na szereg mniejszych. Powyżej 2 przedmiotów rabat wysyłkowy to jakieś 50p, więc nie ma się o co zabijać. Na mojej deklaracji zgodnie z moim życzeniem przesyłka został oznaczona jako "gift", niemniej jednak została również podana jej wartość oraz zawartość. Już widzę miny celników oglądających Waszą pakę z zaznaczonym gift, a poniżej "10xrefractometer", "value 10x45$" [taka widniej u mnie ze względu na ubezpieczenie]..
Trochę się rozwinąłem ale clone refraktometry będą nieco droższe Wydaje mi się, że najlepiej ściągać po 2 sztuki - można na różne adresy. Sprzedawca jest profesjonalnym chińskim ebayowcem i reaguje na potrzeby klienta.
Oczywiście przy okazji tego posta chciałem zaoferować pomoc PayPalowa - taki prezent dla wytrwałych w czytaniu
pzdr
Comment
-
Comment