W związku z temperaturami jakie panują w mojej piwnicy muszę zrezygnować z dolnej fermentacji. Ponieważ mam przygotowane gotowe "zasypy" stwierdziłem, że najlepiej je wykożystać do angielskiego ale. Niestety brak mi drożdży. Najchętniej odbiór na giełdzie w Żywcu. Jakieś piwko w zamian się znajdzie.
Drożdże do angielskiego ale przyjmę.
Collapse
Related Topics
Collapse
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
-
Gdyby ktoś chciał oddać lub sprzedać jakiekolwiek podstawki pod piwo to dajcie znać.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Porządkuję burdel w piwnicy i potrzebuję z 10-15 skrzynek na piwo (bez butelek). Takich żeby pasowały butelki wysokości NRW. Najchętniej z browarów czeskich / niemieckich, ale nie wybrzydzam. Normalnie jak jestem w Czechach to biorę za kaucję jedną ale nie wezmę przecież naraz 15 sztuk...
-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj
"German Helles"
Ekstr. 12%, alk. 4,9%
Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-09, 01:23 -
-
Jak w temacie, przyjmę lub odkupie butelki 0,33l, potrzebuje ok 100szt.
Typ butelek bez znaczenia, będą kapslowane stołową.-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
- Loading...
- Koniec listy.