Najprawdopodobniej dziś wieczorem zbiorę po burzliwej Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Jeśli ktoś (najlepiej z Warszawki lub okolic) reflektowałby na te pszeniczniaki to zapraszam na PW. Chętnie oddam, chociaż ostatecznie wymianka na jakieś płynne też by przeszła.
Mam Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen
Collapse
X
-
-
Wyświetliliście ok. 70 razy. I nic.
Dodam, że te drożdże są od Staśka 69.
Dodam ponadto, że pierwszych czterech Klientów otrzyma po dwie butle...
NIECH SIĘ KTOŚ ODEZWIE!
BO WYWALĘ DO KANAŁU!"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
mam tyż dwa słoiki gdyby ktos chciał?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
no to niech może przyjedzie ktoś do mnie z tymi drożdżami (albo i nawet bez nich) i uwarzy pszeniczniaka surowce są, wszystko właściwie jest, tylko ja czasu nie mam, więc przyda się sam warzyciel- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziWyświetliliście ok. 70 razy. I nic.
Dodam, że te drożdże są od Staśka 69.
Dodam ponadto, że pierwszych czterech Klientów otrzyma po dwie butle...
NIECH SIĘ KTOŚ ODEZWIE!
BO WYWALĘ DO KANAŁU!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi[...]Dodam ponadto, że pierwszych czterech Klientów otrzyma po dwie butle...[...]"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzino to niech może przyjedzie ktoś do mnie z tymi drożdżami (albo i nawet bez nich) i uwarzy pszeniczniaka surowce są, wszystko właściwie jest, tylko ja czasu nie mam, więc przyda się sam warzyciel
Ale Ciebie Arcie rozumiem - dochodzą Ci dodatkowo poprawki moich ortografUw (za co ja nieŁÓk jestem bardzo dzwięczny). Jeśli będę na zlocie to dam wyraz tej wdzięczności ."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziPodczepię się pod ten wątek - bo to te same drożdże, tylko po następnej warce.
Zebrane wczoraj po burzliwej. Oddam lub wymienię na inne.
Jeśli ktoś chętny to zapraszam na PW.
Jeśli tak to tak z nimi było tak więc jestem ciekaw.Last edited by fidoangel; 2007-08-18, 17:52."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA to nie są czasem drożdże odemnie?
Jeśli tak to tak z nimi było tak więc jestem ciekaw.
Na tamtych od Ciebie zrobiłem w maju jedną warkę. Miała wszystkie cechy pszeniczne. Gęstwę po niej "pusciłem dalej". Zaraz się spróbuję się dowiedzieć jak następne warki na niej.
Comment
-
-
To najdziwniejsza historia o drożdżach z jaką się spotkałem,logicznie biorąc niemożliwa."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment